14.05.2017

„Trofej Beograda 2017“ – Beograđani i Sarajlije podelili pobedu

U Fudbalskom centru FS Beograda na Adi Ciganliji završen je 15. „Trofej Beograda 2017“. Posle dvodnevnog takmičenja šest regionalnih selekcija u uzrastu mlađih pionira pobeničke pehare i prvo mesto, podelili su domaća selekcija FS Beograda i selekcija FS Kantona Sarajeva koje su zaista pokazale najviše na ovom turniru. Tako je prvi put u petnaestogodišnjoj istoriji ovog takmičenja došlo do podele trijumfa i prvi put finale nije završeno, jer na to je uticala viša sila (vremenska nepogoda). Beograđani su u finalu igrali sa selekcijom FS Kantona Sarajevo i posle prvog dela igre vodili sa 1:0. Međutim, pljusak koji je zahvatio naš glavni grad u trenutku kada se igrala finalna utakmica onemogućio je posle nekoliko minuta igre u drugom delu njen završetak. Zato je, uz saglasnost selekcije Sarajeva, odlučeno da se trijumf podeli pa su pobednički pehari dodeljeni i beogradskim i sarajevskim nadama.

 

Za najboljeg igrača proglašen je član selekcije FS Beograda Nikola Stanković, a najbolji strelaci su Luka Cvjetičanin i Nemanja Janković takođe članovi domaće selekcije FS Beograda. Proglašen je i najbolji golman turnira, a to je Faruk Alijagić iz selekcije FS Kantona Sarajevo. Priznanja su dodeljena i službenim licima koja su obavljala dužnost u finalnoj utakmici sudijama Marku Popoviću, Urošu Stojkoviću i Goranu Stanojeviću, kao i delegatu Budimiru Davidoviću.

Uvertira finalnoj utakmici bila su dva duela za plasman. U prvom koji je odlučivao o petom mestu Bratislava je bila bolja od Budimpešte i to rezultatom 1:0. Tako su naš glavni grad Slovaci napustili nešto zadovoljniji u odnosu na ekipu iz glavnog grada Mađarske.

  

Posle toga igrala se utakmica za treće mesto iizmeđu Soluna i Ljubljane. Slovenački sastav je pokazao znatno više u borbenoj igri i savladao Grke sa 2:0. Pehar za treće mesto Ljubljančanima je uručio generalni sekretar FS Beograda Mirko Gluščević, a toj selekciji pripale su i bronzane medalje.

  

 

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!