11.05.2019

„Trofej Beograda 2019“ – Beograd i Solun finalisiti

Na terenima u SC FS Beograda na Adi Ciganliji počeo je sedamnaesti po redu međunarodni turnir mlađih pionira „Trofej Beograda 2019“, Takmičarski dan otvorile su prve dve utakmice u okviru grupe „A“ u kojima je Bratislava pobedia ekipu Brna sa 5:2, dok je istovremeno u  „reprizi“ prošlogodišnjeg finala Solun uspeo da se revanšira Ljubljani savladavši je sa 1:0.

Posle utakmica u grupi „A“ usledila je ceremonija svečanog otvaranja ovog tradicionalnog takmičenja, a učesnike su pozdravili Dragan Tomašević iz Sportskog saveza Beograda u ime Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, da bi zatim predsednik Fudbalskog saveza Beograda Ilija Petković pozdravnim govorom otvorio ovogodišnje izdanje „Trofeja Beograda“.

  

Usledile su zatim utakmice u grupi „B“ u kojima je Sarajevo bilo ubedljivo protiv Nikšića i zabeležili su dečaci iz glavnog grada BiH pobedu od 7:0, Istovremeno domaćin Beograd se sastao sa selekcijom Budimpešte i posle zanimljive igre naši dečaci su pobedili sa 2:0 obezbedivši u tom trenutku polufinale.

Takmičarski dan završen je polufinalnim susretima i utakmicama koje su odlučivale o pozicijama u borbi za što bolji plasman. Tako je Ljubljana savladala dečake iz Brna sa 5:1, mada su češki talenti prvi došli u vođstvo. Za peto mesto rival će im biti Budimpešta koja je pobedila selekciju iz Nikšića sa 3:0.

  

Istovremeno prvi finalsti postali su momci iz Soluna koji su u ravnopravnoj igri za nijansu bili bolji od Bratislave koju su savladali sa 2;1. U borbi za pehar njima će se sutra u podne suprotstaviti izabranici selektorskog tandema Željko Miković – Željko Kalajdžič, pošto su nade Beograda u sličnoj utakmici kao i prvo polufinale bili bolji od Sarajlija savladavši ih sa 1:0 pogotkom Vukašina Arsića. Predigra finalu biće duel za treće mesto između Bratislave i Sarajeva.

U večernjim časovima održana je oficijelna večera na kojoj su bili prisutni predstavnici svih ekipa koje učestvuju na „Trofeju Beograda 2019“, a domaćini su im bili predsednik FSB Ilija Petković i generalni sekretar saveza Miroslav Stojanović.

  

Program u nedelju 12. maja 2019. godine počinje u 9 časova kada će se igrati utakmice za plasman na 5. i 7. mesto, a duel za bronzane medalje je od 10:30 časova. Borba za pobednički pehar počinje tačno u podne, a po završetku finala održaće se ceremonija dodele pehara, medalja i priznanja čime će ovogodišnji „Trofej Beograda“ biti završen.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!