24.05.2018

5. Memorijal „Miljan Miljanić“ – Ukrajina pobednik

Finalnom utakmicom između mlađih kadetskih reprezentacija Srbije i Ukrajine na stadionu FK „Sinđelić“ u Beogradu završen je peti po redu tradicionalni, međunarodni memorijalni turnir za uzrast mlađih kadeta (U-16) na nivou nacionalnih reprezentacija „Miljan Miljanić“. Pobednik je reprezentacija Ukrajine koja je savladala Srbiju boljim izvođenjem udaraca za dobijanje pobednika sa 5:3, a pošto je posle 80 minuta igre bilo nerešeno 1:1.

 

Izabranici v.d. selektora Ivana Đukanovića su vodili sa 1:0 pred kraj utakmice i bili blizu trijumfa, ali je malo opuštanje omogućilo rivalu u finalu da brzo izjednači, a kasnije i da bude uspešniji u jedanaestercima i tako osvoji Miljanov memorijal. U susretu za treće mesto koji je odigran u SC FSS u Staroj Pazovi Bugarska je nadigrala Crnu Goru i pobedila sa 2:0.

Posle odigranih utakmica je u SC FSS u Staroj Pazovi održana ceremonija dodele pehara i priznanja. Tako je pehar za četvrto mesto Crnogorcima predao Dušan Gelić, menadžer FS Srbije.

Za osvojeno treće mesto kapiten reprezentacije Bugarske je pehar dobio od legendarnog jugoslovenskog asa Ilije Petkovića.

Naša reprezentacija je na kraju druga, a pehar im je predao jedan od najboljih Miljanovih učenika, proslavljeni reprezentativac Jugoslavije i as „Crvene zvezde“ Stanislav Karasi.

 

Najlepši trenutak ove ceremonije bio je kada je sin Miljana Miljanića Miloš kapitenu ukrajinske reprezentacije predao pehar namenjen pobednicima petog Miljanovog memorijala.

 

Uvek se proglašavaju i najbolji pojedinci. Tako je najbolji golman iz selekcije Srbije Lazar Slavković kome je priznanje uručio Branko Babić – Sosa jedan od naših najboljih trenera i aktuelni predsednik Organizacije fudbalskih trenera FS Beograda.

 

Za najboljeg strelca, u konkurenciji petorice igrača koji su podjednako bili efikasni na ovom takmičenju, proglašen je najmalađi od njih, Martin Petkov iz Bugarske kome je čestitao i uručio priznanje Stanislav Karasi.

Na kraju je glasanjem svih selektora izabran i najbolji igrač ovogodišnjeg Memorijala „Miljan Miljanić“, a to je Ukrajinac Vladislav Vanat. Njemu je priznanje predao Miloš Miljanić.

 

Time se završio peti po redu turnir u čast velikog „Čiče“ sa željom da se na istom mestu ponovo okupimo. Takmičenje su uspešno organizovali fudbalski savezi Srbije i Beograda, a posebna zahvalnost upućena je na adrese fudbalskih klubova „Radnički“ iz Novog Beograda i „Sinđelića“ koji su dali značajan doprinos da sve prođe na zavidnom nivou.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!