30.11.2019

Bratislava Kup 2019 – Selekcija FS Beograda (U-13) druga

Tradicionalno, krajem godine, u glavnom gradu Slovačke Bratislavi održava se međunarodni turnir mlađih pionira (U-13) u malom fudbalu, a skoro redovno je učesnik i selekcija Fudbalskog saveza Beograda. Ovogodišnje izdanje „Bratislava Kupa 2019“ imalo je sedam učesnika, a pored domaćina Bratislave i naših dečaka, učestvovale su i selekcije Krakova (Poljska), Ljubljane (Slovenija), Sekešfehervara (Mađarska), Južne Moravske i Zapadne Slovačke.

  

Sve utakmice su se igrale u sportskoj hali u mestu Pezinok nedaleko od Bratislave, a subota 30. decembar bila je rezervisana za dečake koji su se borili za pobednički pehar.

  

Ukupno je odigrana dvadeset i jedna utakmica i to po jednostrukom bod sistemu svako sa svakim, a pobednik je bio tim koji je skupio najviše bodova. Izabranici našeg instruktora Željka Kalajdžića su ostvarili skor od četiri pobede i dva poraza, pa su na kraju zauzeli drugo mesto, iza pobednika selekcije MNZ Ljubljane koja je zabeležila pet pobeda i jedan nerešen rezultat.

  

Selekciju FS Beograda posetio je i potpredsednik našeg saveza Goran Spasojević koji je dečacima poželeo uspešne igre i da dostojno reprezentuju naš savez, grad i zemlju što su oni i učinili.

  

Beograđani su pobedili Krakov (3:2), Južnu Moravsku (5:0), Sekešfehervar (5:2) i Bratislavu (3:2), dok su dva puta poraženi od Ljubljane i Zapadne Slovačke i to sa identičnim rezultatom 0:2.

  

Na kraju takmičenja dodeljene su nagrade i priznanja, a član selekcije FS Beograda Andrija Maksimović je proglašen za najboljeg igrača. Treće mesto na ovom turniru osvojila je selkcija poljskog grada Krakova.

  

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!