01.06.2016

FK „Žarkovo“ pobednik Kupa Fudbalskog saveza Beograda

Fudbalski klub „Žarkovo“ pobednik je Kupa Fudbalskog saveza Beograda u sezoni 2015/2016. U finalnoj utakmici koja je odigrana na stadionu FK „Sinđelić“ tim iz Žarkova savladao je ekipu FK „Brodarac 1947“ sa 2:0 (1:0).

  

U lepom ambijentu prilično popunjene centralne tribine stadiona FK „Sinđelić“ koji je pružio sjajnu logističku podršku u organizaciji ovog događaja oba tima počela su oprezno, vrebajući grešku rivala.

  

  

Tokom prvog dela utakmice izgledalo je da će se na odmor otići bez golova, ali je odbrana „Brodarca 1947“ prva pokleknula i to u 34. minutu. Tada je jedan obećavajući napad „Žarkova“ završen centriranom loptom koju je Duško Petković prosledio u mrežu golmana Lazarevića i to je bilo 1:0 za „Žarkovo“.

  

  

Posle vođstva ekipa trenera Milije Žižića kao da se oslobodila grča u igri i tada su stvorene još neke šanse za gol koje nisu iskorišćene, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću „Žarkova“. U nastavku utakmice „Brodarac 1947“ je pokušao da uspostavi rezultatsku ravnotežu, ali nije išlo, jer ili je golman „Žarkova“ Marković imao sreće, ili su napadi „Brodarca 1947“ završavali promašajima.

  

I kako to obično biva u fudbalu, kada se ne iskoriste šanse, onda dolazi kazna, pa je golom Guzijana u 65. minutu „Žarkovo“ povelo sa 2:0Već tada nazirao se pobednik finala Kupa FS Beograda, a nad stadion „Sinđelića“, petnaestak minuta pre kraja utakmice, sručila se prava provala oblaka. Pljusak nije prestao kada je odlični sudija Pavle Tomić označio kraj igre posle čega je počela velika radost fudbalera „Žarkova“.

  

Pehar Fudbalskog saveza Beograda kapitenu kluba pobednika Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda Đorđu Stojanoviću predao je potpredsednik FSB Miodrag Janković. Tako će FK „Žarkovo“ kao predstavnik FS Beograda nastaviti takmičenje u Kupu FS Srbije na početku sledeće takmičarske sezone u Kupu FS Srbije 2016/2017.

  

  

 

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

Одложени састанци у Зонској БИП лиги Београда

Састанци делегата, судија и  представника клубова у Зонској БИП лиги Београда који су требали да се одрже у четвртак 27. октобра 2011. године одложени су за седам дана и одржаће се у четвртак 3. новембра 2011. према веч утврђеној сатници:

17:00 часова – делегати

17:30 часова – судије

18:00 часова – представници клубова.