05.01.2019

In memoriam - Preminuo legendarni Dragoslav Šekularac

Dragoslav Šekularac, legenda, majstor u kopačkama, virtouz... čovek koji je bio simbol jednog vremena, druga zvezda FK Crvena zvezda, fudbaler čije će se ime i prezime uvek izgovarati sa poštovanjem i divljenjem preminuo je u Beogradu 5. januara ove godine u 81. godini. Rođen je 8. novembra 1937. godine u Štipu i svojim igrama i golovima u dresu Crvene zvezde i  reprezentacije Jugoslavije zaslužio je da se nađe u najužem izboru najboljeg igrača svog kluba svih vremena.

Jedan od najboljih driblera na ovim prostorima za prvi tim Crvene zvezde debitovao je 1955. godine. Za 11 godina u klubu odigrao je 470 utakmica i postigao 119 golova, osvojio je sedam titula državnog prvaka i pet kupova. Kao trener je osvojio duplu krunu, a tim sa Marakane koji je ostavio svom nasledniku u prvoj sezoni posle njegovog odlaska postao je šampion Evrope i sveta. „Kralj driblinga“, druga Zvezdina zvezda odmah iza Rajka Mitića, reprezentativac kada je Jugoslavija bila olimpijski pobednik, četvrta u svetu i druga u Evropi. Za državni tim je odigrao 41 utakmicu i dao šest golova.

Kroz Crvenu zvezdu je prošlo više hiljada vrhunskih sportista i svaki od njih je svojim primerom na terenu i van njega doprineo da sa ponosom milionska armija navijača izgovara ime svakoga od njih. Ipak, postoje ljudi kojima je uspeh predodređen, osobe kojima je u zvezdama zapisano da budu uspešne i popularne. Za to je neophodno da posedujete veliki šarm, da budete džentlmen i gospodin, da vas obožavaju u društvu i obavezno nešto što vas izdvaja od svih ostalih, da budete jedinstveni. Sve to je krasilo popularnog Šekija. On je za fudbal značio više od brojki i statističkih podataka, živeo je fudbal na sebi svojstven način. Zato će zauvek biti upamćen kao jedan od najvećih u istoriji fudbala, a svi oni koji su imali čast da ga upoznaju i sa njim bar jednom porazgovaraju zauvek će ga čuvati u najlepšem sećanju. Šeki je bio i svojevrsni sinonim Beograda i posebno beogradskog fudbala. Podjednako je bio poštovan i u miljeu beogradskog amaterskog fudbala u kojem je mnogim fudbalerima bio neskriveni uzor i idol.

Popularni Šeki biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju u četvrtak 10. januara 2019. godine u 14:30 časova.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

Одложени састанци у Зонској БИП лиги Београда

Састанци делегата, судија и  представника клубова у Зонској БИП лиги Београда који су требали да се одрже у четвртак 27. октобра 2011. године одложени су за седам дана и одржаће се у четвртак 3. новембра 2011. према веч утврђеној сатници:

17:00 часова – делегати

17:30 часова – судије

18:00 часова – представници клубова.