13.06.2012

FK „Kovačevac“ pobednik Kupa Fudbalskog saveza Beograda

Pobednik Kupa Fudbalskog saveza Beograda je FK „Kovačevac“. U finalnoj utakmici koja je odigrana na Gradskom stadionu u Zemunu ekipa srpskoligaša iz predgrađa Mladenovca savladala je tim RFK „Grafičar“ i to posle penal serije sa 5:4. Za devedeset minuta igre rezultat je bio 1:1. U lepom ambijentu kome su ton davali navijači dva kluba viđena je zanimljiva utakmica u kojoj je član Zonske BIP lige Beograda pružio snažan otpor favoritu i čak imao niz izglednih prilika da možda i pobedi pre popularnih penala. Ipak, u 36. minutu su „Grafosi“ propustili takozvani “zicer“ pred golom Marka Đorđevića, da bi u sledečem napadu, posle slobodnog udarca, Stefan Panić najviše skočio u „buketu“ igrača i doveo FK „Kovačevac“ u vođstvo od 1:0. Igrači sa Topčiderske zvezde su pojačali tempo u drugom delu utakmice i to je u 61. minutu donelo izjednačenje, a strelac je bio Nemanja Pavlović. Do kraja utakmice više nije bilo pogodaka, pa su se izvodili udarci za dobijanje pobednika, odnosno penali, u čemu je FK „Kovačevac“ imao više sreće, ali i koncentrisanog golmana Đorđevića, pa je šut odluke izveo najiskusniji na terenu, kapiten Saša Branežac i tako se trijumfu u Kupu Beograda radovala ekipa iz Kovačevca.

Srebrne medalje poraženom timu predao je predsednik Organizacije trenera Beograda i proslavljeni jugoslovenski reprezentativac, Stanislav Karasi, a zatim je predesednik FS Beograda, Ratomir Babić, kapitenu FK „Kovačevac“ Saši Branešcu predao plaketu, s obzirom na to da je ovaj as srpskog fudbala odigrao poslednju utakmicu u karijeri. Potom je zlatne medalje uručio potpredsednik FS Beograda Miodrag Popović, a onda je iz ruku Ratomira Babića, posredstvom kapitena Branešca, do pobedničke ekipe stigao veliki pehar namenjen pobedniku Kupa Fudbalskog saveza Beograda. Mirosalv Stojanović je ispred Organizacije sudija Beograda, na početku ove svečane ceremonije, uručio arbitrima Nikoli Aleksiću, Bojanu Banoviću, Nebojši Paniću i Miroslavu Laziću, kao i delegatu Momčilu Grkoviću plakete koje će ih trajno podsećati na ovo finale beogradskog Kupa. Tako će FK „Kovačevac“ predstavljati naš Savez u daljem takmičenju Kupa FS Srbije.    

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!