31.05.2017

FK „Radnički“ iz Novog Beograda pobednik Kupa FS Beograda u sezoni 2016/2017

Fudbalski klub „Radnički“ iz Novog Beograda pobednik je Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda za sezonu 2016/2017. U finalnoj utakmici koja je odigrana na stadionu FK „Voždovac“ na popularnom „Krovu“ koji se nalazi u TC „Stadion“ novobeogradski „Majstori“ savladali su najprijatnije iznenađenje u Kupu FSB ove sezone tim FK „Brodarac“ koji se takmiči u „A“ grupi Prve beogradske lige. „Radnički“ je do pobedničkog pehara došao posle boljeg izvođenja „jedanaesteraca“ pošto je za 90 minuta igre rezultat bio 0:0. U seriji šuteva za dobijanje pobednika fudbaleri „Radničkog“ imali su više nerava i na kraju slavili posle 4:3 u njihovu korist. Za „Radnički“ su pogodili Josifovski, Mitić, Domaj i Pantić, a za „Brodarac“ precizni su bili Tošeski, kapiten Obradović i legendarni Saša Drakulić.

  

Utakmica je bila tipična takmičarska, sa dosta oprezne igre u kojoj je tempo diktirao srpskoligaški tim. Bilo je šansi na obe strane, ali je već u poslednjih desetak minuta bilo jasno da će bela tačka rešiti pitanje pobednika beogradskog Kupa. „Brodarac“ je pružio izuzetan otpor i njegovi igrači borili su se hrabro iz minuta u minut, a time je pokazao da je ovo bila sezona koja će se kod Starog Sajmišta dugo pamtiti, jer je ostvaren plasman u Zonsku ligu Beograda u sledećoj sezoni.

  

Tribina stadiona „Voždovca“ bila je skoro potpuno ispunjena, pa je ambijent u kome se igrala utakmica bio izuzetan, a FK „Voždovac“ pružio je maksimalne uslove da sve protekne bez ikakvih problema.

  

  

Posle završetka penal serije i pošto su izbile emocije u dve ekipe, posebno radost pobednika, obavljena je ceremonija uručenja priznanja i pehara. Tako je sekretar Organizacije fudbalskih sudija FS Beograda Miroslav Stojanovič predao priznanja odličnim arbitrima Urošu Ržiću, Dimitriju Vlasačeviću, Goranu Bogićeviću i Milanu Stefanoviću.

  

Delegatu ove utakmice doktoru Branislavu Gašiću, doajenu u obavljanju ove dužnosti priznanje je predao Velibor Novović član Komisije FSB za Kup i baraž takmičenja, inače i komesar Srpske lige – grupa „Beograd“.

  

Potpredsednik FS Beograda Miodrag Janković je, po završetku predaje priznanja službenim licima, uručio pehar kapitenu „Brodarca“ Ratku Obradoviću za učešće u finalu.

  

Zatim je usledio najlepši momenat na današnjem događaju – uručenje pobedničkog pehara osvajačima Kupa FSB fudbalerima „Radničkog“ iz Novog Beograda. Miodrag Janković je predao trofej koji je primio kapiten Milenko Škorić i zatim ga odneo do svojih saigrača koji su dugo proslavljali trijumf.

  

  

  

Finale su pratili predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza i generalni sekretar FS Beograda Mirko Gluščević.

Posle utakmice trener Novobeograđana Goran Serafimović i kapiten Milenko Škorić odgovarali su na pitanja novinara. Istakli su veliko zadovoljstvo ovim uspehom, posebno zato što je ovo prvi pobednički pehar Kupa Beograda za „Radnički“. Serafimović je naglasio i da je „Brodarac“ dao svoj maksimum i da nije bilo lako, uprkos inicijativi, a Škorić je dodao da je ambijent bio sjajan i da se nada da je publika zadovoljna viđenom utakmicom.

 

Obojica su na kraju zaključili da je ovaj uspeh motivišući faktor za poslednje prvenstveno kolo u Srpskoj ligi, a takođe i obaveza da dostojanstveno predstavljaju naš savez u narednom ciklusu Kupa FS Srbije.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!