04.03.2017

Fudbalerkama „Rada“ Kup FS Beograda

Fudbalerke „Rada“ pobednice su Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda u ženskom fudbalu. Za popularne „Građevinarke“ ovo je prvi trofej u Kupu koje su osvojile u drugom pokušaju, posle prošlogodišnjeg neuspeha. Sada im se vratilo ono što im je izmaklo protiv „Obilića“ u prošlogodišnjoj borbi za pehar FSB i to na gotovo identičan način. U ovogodišnjem finalu Kupa FS Beograda ŽFK „Rad“ je u uzbudljivoj utakmici pobedio tim ŽFK „Kolubara“ iz Lazarevca boljim izvođenjem udaraca za dobijanje pobednika (jedanaestercima) sa 6:5, pošto je posle 90 minuta igre bilo nerešeno 2:2.

   

U utakmici koja je u lepom ambijentu odigrana pred oko 200 gledalaca na stadionu Fudbalskog centra FS Beograda na Adi Ciganliji „Radu“ je pripao prvi deo kada je tim sa Banjice poveo sa 2:0 golovima Suzane Tanasković u 18. i Gordane Milinović u 39. minutu. Međutim i igračice „Kolubare“ su u tom periodu propustile niz prilika da postignu gol. Ipak u završnom delu utakmice Lazarevčanke su uspele da izjednače. Prvo je u 63. minutu Marija Đurović smanjila vođstvo Rada na 1:2, da bi u poslednjim trenucima nadoknade Jovana Miladinović poravnala rezultat na 2:2 i tako je "Kolubara" izborivši jedanaesterce vratila totalnu neizvesnost u konačni ishod ove utakmice.

Pobednika i osvajača pehara FS Beograda tako su odlučili udarci sa 11 metara, a u tome su više nerava i sreće imale fudbalerke „Rada“ koje su na taj način stigle do prvog trofeja u Kupu našeg saveza. Pobednicama Kupa FSB pehar je uručila članica Komisije za ženski fudbal FS Beograda Snežana Rajačić.

  

ŽFK „Rad“ će nastaviti takmičenje u Kupu FS Srbije kao predstavnik FS Beograda i to učešćem u osmini finala. Poznat je i protivnik kluba sa Banjice u ovom segmentu nacionalnog Kupa u ženskom fudbalu. Kako je žrebom ranije određeno „Rad“ će za vikend 21. ili 22. marta 2017. godine dočekati na svom stadionu tim ŽFK „Mačva“ iz Šapca.

  

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!