04.05.2022

Fudbalerke ŽFU “Zvezda B 2018” pobedice Kupa FSB za kadetkinje

Fudbalerke ŽFU “Zvezda B 2018” pobedice su ovosezonskog Kupa FSB za kadetkinje pošto su u finalnoj utakmici koja je odigrana na stadiona SC FS Beograda na Adi Ciganliji savladale odgovarajuću ekipu ŽFK “Rad” sa 3:2 (2:1).

  

Tako će “Zvezda B 2018” predstavljati naš savez na završnom turniru ovog takmičenja na nivou FS Srbije koje će se od 9. do 12. maja 2022. godine održati u SC FS Srbije u Staroj Pazovi na kome će braniti pehar osvojen prošle godine kada je ovo takmičenje prvi put u istoriji organizovano u našem ženskom fudbalu.

  

Utakmica na Adi svojim početkom nije nagoveštavala neizvestan rezultat koji je ostvaren na kraju. Ekipa “Zvezde B 2018” brzo je došla u vođstvo I to već u 4. minutu igre kada je dosuđen kazneni udarac u njihovu korist koji je Aleksandra Ilić pretvorila u vođstvo od 1:0.

Zatim se igralo obostrano izjednačeno u pokušajima da se ponovo zatrese mreža jedne ili druge ekipe, a onda je usledila vrlo zanimljiva završnica prvog dela igre, Kiks odbrane “Građevinarki” iskoristila je u 31. minutu Sara Ilijazi koja “Zvezdi” donosi dva gola prednosti. Međutim, radost je kratko trajala, jer je dva minuta kasnije super talentovana Andrijana Nikolić lepim pogotkom iz slobodnog udarca smanjila na 1:2.

U drugom delu totalno otvorena igra oba tima. “Rad” pokušava da izjednači, a “Zvezda B” da poveća prednost u čemu uspeva u 48. minutu pogotkom Marije Knežević koji je, ispostaviće se, bio vredan trijumfa u Kupu FS Beograda za kadetkinje. Rad stiže do nade u preokret u poslednjem minutu utakmice kada je Janja Jovičić dala drugi gol za svoj tim, ali je bilo kasno za preokret. Igračice koje trenira Tijana Đođević, popularna “Žiška” sačuvale su minimalnu prednost, pa je radost zbog pobede bila neopisiva odmah pošto je označen kraj utakmice.

Po završetku utakmice organizovana je svečanost dodele priznanja, medalja I pehara koje je uručiča Jelena Stanković, predsednica Komisije FS Beograda za ženski fudbal. Prvo su priznanja uručena sudijskoj trojci koja je odlično obavila svoj zadatak na ovoj utakmici Marija Stanojković, Nataša Lazarević i Teodora Petrović su dobile prigodna priznanja.

  

Potom su dodeljene srebrne medalje I utešni pehar fudbalerkama ŽFK “Rad” koje je primila kapiten tog tima Milena Ilić.

  

A onda je Jelena Stanković uručila zlatne medalje I pehar namenjen pobednicama kapitenu ŽFU “Zvezda B 2018” Aleksandri Stefanović.

    

Usledila je lepa slika u kojoj su akteri finala pozirale na zajedničkom snimku.

  

A kada se to završilo počelo je slavlje dvostrukih pobednica ovog takmičenja koje su otrčale prema tribini sa navijačima da proslave još jedan uspeh u mlađim kategorijama ženskog fudbala.

  

  

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!