18.05.2018

Memorijal “Miljan Miljanić” – održana konferencija za medije

U PRES CENTRU FSB održana je konferencija za medije povodom petog po redu tradicionalnog, međunarodnog memorijalnog turnira nacionalnih reprezentacija u uzrastu mlađih kadeta (U-16) “Miljan Miljanić”. Novinarima su se tim povodom obratili ptedstavnik Fudbalskog saveza Srbije Dušan Gelić, v. d. selektora reprezentacije Srbije (U-16) Ivan Đukanović i kapiten te reprezentacije Mitar Ergelaš.

  

Dušan Gelić je podvukao značaj ovog memorijalnog turnira za FSS i naglasio da je on jedan od dva velika turnira mlađih kategorija koje organizuje naš nacionalni savez (uz memorijal “Ćele Vilotić”). Da se turnir u čast Miljana Miljanića ceni u Evropi dokaz je veliko interesovanje za učešće. Ove godine će se, uz Srbiju, za pobednički pehar boriti Bugarska, Ukrajina i Crna Gora.

  

Vršilac dužnosti selektora ove reprezentacije Srbije Ivan Đukanović rekao je da je ovo takmičenje u sklopu priprema za prvi krug evropskih kvalifikacija koje su u oktobru ove godine u Mađarskoj. Ambicije su da se naša selekcija predstavi u najboljem svetlu. a u prilog tome je i činjenica da su momci već niz godina praćeni od strane instruktorske službe FSS, a da su do sada odigrali čak jedanaest utakmica u kojima nisu poraženi.

  

Kapiten reprezentacije (generacija rođena 2002. godine) Mitar Ergelaš, inače odbrambeni igrač kadetske ekipe FK “Čukarički” naglasio je da u selekciji Srbije vlada dobra atmosfera, da se raduju zbog učešća na ovom takmičenju i da ne poznaje protivnike, ali da će se svi truditi da se predstave na najbolji način.

  

Inače, prvog dana Miljanovog memorijala, u utorak 22. maja 2018. godine, utamice se igraju u SC FSS u Staroj Pazovi gde se sastaju Crna Gora i Ukrajina, dok će na stadionu FK “Radnički” u Novom Beogradu igrati Srbija i Bugarska. U sredu 23. maja 2018. godine je slobodan dan i tada će delegacije predstavnika reprezentacija koje učestvuju, FS Srbije i FS Beograda obići grob Miljana Miljanića u aleji zaslužnih građana na Novom groblju, gde će yajedno sa članovima porodice položiti cveće, a zatim po tradciji prisustvovati ručku u restoranu “Madera”.

  

Memorijal "Miljan Miljanić" se završava u četvrtak 24. maja 2018. godine kada će se u Staroj Pazovi igrati utakmica za 3. mesto, a na stadionu FK “Sinđelić” finalna utakmica. Sve utakmice su od 17:00 časova. Uveče će se u SC FSS u Staroj Pazovi dodeliti pehari, nagrade i priznanja.

Organizatori su na kraju naglasili da je ulaz besplatan i pozvali publiku da u što većem broju poseti utakmice na ovom turniru, posebno one u kojima će igrati reprezentacija Srbije.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!