06.04.2019

Memorijal „Josip Katalinski – Škija“ – Selekcija FS Beograda se bori za treće mesto

U Sarajevu je počeo tradicionalni, međunarodni pionirski turnir, osmi po redu,  Memorijal „Josip Katalinski – Škija“ na kome učestvuje i selekcija FS Beograda (U-15). Kao i prethodne godine na turniru se uz našu selekciju, za pobednički pehar bore i odgovarajuće nacionalne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije i domaćin - zajednička selekcija Kantona Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

  

Prvog dana Makedonci su savladali selekciju Kantona Sarajeva i Istočnog Sarajeva boljim izvođenjem jedanaesteraca, posle 0:0 za 80 minuta igre i tako se izborili za finale u kome će igrati sa odgovarajućom reprezentacijom Bosne i Hercegovine koja je u prvoj utakmici pobedila naše dečake sa 2:1.

  

  

Delegacija učesnika Memorijalnog turnira „Josip Katalinski - Škija“ posetila je pre polufinalnih susreta grob legendarnog fudbalera i položila cveće.

    

Generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić je održao prigodan govor, a osim predstavnika NS/FS BiH, Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, Fudbalske federacije Severne Makedonije i Fudbalskog saveza Beograda koju su činili predsednik FSB Ilija Petković i generalni sekretar FSB Miroslav Stojanović. Prisutna je bila i Jasna Katalinski, supruga pokojnog Škije.

  

Bosna i Hercegovina-Selekcija FS Beograda 2:1 (1:0)

Stadion: „Asim Ferhatović-Hase“, Sarajevo.

Sudija: Semir Sarajkić.

Sudije asistenti: Anis Zukić, Alen Beganović.

4. sudija: Nihad Ljajić.

Golovi: 1:0 Babić (18'), 2:0 Krdžalić (46'-penal), 2:1 Nenadović (56'-penal).

Žuti kartoni: Čorović (Beograd).

  

Bosna i Hercegovina: Sergej Bjelica, Irfan Ramić, Murat Demirović, Nermin Mujkić, Anes Krdžalić, Armin Durić (41. Riad Mašala), Marko Babić (65. Alem Domazet), Hamza Redžić (56. Srđan Beuk), Alem Japaur, Armin Karišik (41. Jahija Bajrić), Aldin Mešić (56. Din Gosto). Selektor: Zoran Erbez.

Selekcija Beograda: Nikola Čurkanović (62. Branko Nikolić), Dušan Ćorović, Bratislav Marić (52. Aleksa Ćelić), Marko Krasić, Ognjen Stojković, Pavle Ognjenović, Andrija Mitrović, Dimitrije Tabaković (62. Marko Obradović), Veljko Radovanović (41. Veljko Ilić), Petar Mićić (62. Boris Matić), Lazar Miladinović (41. Luka Nenadović). Selektor: Željko Kalajdžić.

  

Susreti za plasman biće odigrani sutra na "Grbavici". Od 11:00 časova, u utakmici za 3. mesto će se sastati selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva i selekcija FS Beograda, a finale između BiH i Severne Makedonije na programu je od 14:00 časova.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!