05.06.2014

Memorijal „Miljan Miljanić“ – održana Konferencija za medije

Povodom prvog memorijala „Miljan Miljanić“ održana je, druga po redu, Konferencija za medije. U PRESS CENTRU Fudbalskog saveza Beograda pred novinarima su, osim domaćina generalnog sekretara FS Beograda Jovana Šurbatovića, bili još selektor kadetske reprezentacije Srbije Dejan Govedarica i kapiten naše selekcije Dominik Dinga.

Jovan Šurbatović je istakao da je sve spremno za početak turnira i još jednom pozvao sve beogradske osnovne škole da dođu na Banovo Brdo i prate utakmice srpske reprezentacije na protiv Španije (osmostrukog prvaka Evrope za ovaj uzrast) koja se igra u petak, Crne Gore u subotu i Italije u ponedeljak. Generalni sekretar FS Beograda je istakao da je istočna tribina stadiona „Čukaričkog“ rezervisana za mlade gledaoce iz osnovnih i srednjih škola, kao i za članove beogradskih fudbalskih klubova, a napomenuo da je želja saveza promovisanje porodičnog navijanja Zbog toga je pozvao sve ljubitelje fudbala da familijarno posete utakmice na ovom Memorijalu. Jovan Šurbatović je rekao da Memorijal posvećen miljanu Miljaniću - Čiči treba da preraste u tradiciju i da za nekoliko godina bude u kalendaru UEFA.

Selektor mladih „Orlova“ Dejan Govedarica je rekao da je takmičenje izuzetno jako i kvalitetno kao i da su svi protivnici za poštovanje, ali da će se naša reprezentacija beskompromisno boriti za pobednički pehar. Govedarica je dodao i da je ovo prva faza priprema državne kadetske reprezentacije za evropske kvalifikacije koje naše nade igraju naredne jeseni, u teškoj kvalifikacionoj grupi u kojoj su još i Finska, Holandija i Malta, a samo pobednik te grupe će u dalje kvalifikacije za Prvenstvo Evrope. Memorijal „Miljan Miljanić“, istakao je Govedarica, otuda je odlična provera mogućnosti srpskih kadeta.

Kapiten reprezentacije Srbije Dominik Dinga je bio kratak i jasan. Preneo je da u ekipi vlada optimizam i želja za trijumfom na ovom turniru.

Na ovom skupu bilo je reči i o nedelji 8. junu kada je slobodan dan. Tada će na stadionu FK „Crvena zvezda“ u PRESS CENTRU sa početkom u 10:00 časova biti organizovana „Trenerska klinika“ na kojoj će stručna predavanja održati selektori Španije, Italije i Crne Gore. Tako se i FK „Crvena zvezda“, klub Miljana Miljanića uključio u ovaj događaj. Istog dana delegacije FS Srbije, FS Beograda i zemalja učesnica obići će grob Miljana Miljanića i položiti vence i cveće, a zatim će u restoranu „Madera“ u kome je Miljanić često provodio slobodno vreme biti svečani ručak. Turistička organizacija Beograda se potrudila da stranim ekipama omogući razgledanje našeg grada.

Na konferenciji za medije predstavljeni su pehari namenjeni učesnicima takmičenja, kao i plakete i priznanja koje će dobiti najbolji igrač, strelac i golman, a koji će biti uručeni u ponedeljak uveče pošto se takmičenje završi na svečanosti u SC FS Srbije u Staroj Pazovi gde će biti prisutni i članovi Miljanićeve uže porodice.

Video snimak promotivnog spota možete pogledati ovde:

Na kraju ovog skupa rečeno je i sledeće: Miljan Miljanić bio je i ostao sinonim fudbala. Svako ko ga je cenio kao stručnjaka i čoveka, a takvih ima u ogromnom broju, trebao bi da se u petak 6. juna 2014. godine u 17:30 časova nađe na tribinama stadiona FK „Čukarički“ na utakmici Srbija – Španija. Tako ćete ispoštovati Čiču i pokazati da ste pravi ljubitelj fudbala.

I još nešto: bilo koju reprezentativnu selekciju Španije i Italije teško je dovesti na neki turnir, a poziv na Miljanov Memorijal i jedni i drugi su, kao i Crnogorci naravno, odmah i bezuslovno prihvatili – Španci koji su u svim kategorijama u fudbalu samo NAJBOLJI NA SVETU i Italijani koji su odmah do njih. Možemo to poštovanje da pokažemo i mi Beograđani.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!