07.05.2019

“Trofej Beograda 2019” - Održana tradicionalna Konferencija za medije

U Fudbalskom savezu Beograda održana je tradicionalna Konferencija za medije povodom sedamnaestog po redu međunarodnog turnira mlađih pionira “Trofej Beograda 2019”. O novom izdanju tradicionalnog  takmičenja govorili su predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda Novica Todosijević, selektori reprezentacije FS Beograda Željko Kalajdžić i Željko Miković, kao i golman naše selekcije koja će učestvovati na ovom turniru Luka Lijeskić.

  

Novica Todosijević je pozvao ljubitelje fudbala da u što većem broju dođu na Adu Ciganliju narednog vikenda, jer se sve utakmice igraju na terenima SC FS Beograda. Takođe, on je preneo i želje gradske sekretarke za sport i omladinu Dragane Belojević da ovo takmičenje poput prethodnih protekne u znaku prijateljstva i fer pleja kako bi učesnici poneli lepe utiske iz našeg glavnog grada.

Kao i prošle godine učesnici su, pored domaće, još i selekcije iz Ljubljane, Bratislave, Budimpešte, Nikšića, Soluna, Brna i Sarajeva.

Željko Kalajdžić je istakao da je ovaj turnir prilika za praćenje talentovanih fudbalera iz beogradskih klubova i da oni vole da igraju na njemu, što daje dodatne motive za postizanje i dobrog rezultata, mada on nije primaran cilj.

  

Željko Miković, koji će zajedno sa imenjakom Kalajdžićem voditi ekipu FS Beograda na ovogodišnjnem “Trofeju”, smatra da će oni koji budu nosili dres sa grbom FSB pružiti maksimum na terenu, a da su učesnici ujednačeni i najavljuje da će se naši dečaci potruditi da pokažu sve svoje mogućnosti u ovom uzrastu.

Na kraju je svoje utiske izneo i golman selekcije FS Beograda Luka Lijeskić koji je preneo da među njegovim saigračima vlada optimizam. On se nada da će ekipa ostvariti uspešan rezultat.

Ovom prilikom obavljen je i žreb takmičarskih grupa na “Trofeju Beograda 2019”. Tako će u grupi “A” igrati selekcije Brna (Češka), Soluna (Grčka), Ljubljane (Slovenija) i Bratislave (Slovačka), dok će u grupi “B” biti Nikšić (Crna Gora), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska) i Sarajevo (Bosna i Hercegovina).

  

Ekipe u Beograd dolaze u petak 10. maja u poslepodnevnim časovima, a biće smeštene u hotelu “Reks” u centru grada.

Prvi takmičarski dan je subota 11. maj 2019. godine, Lopta u SC FSB na Adi Ciganliji kreće u 9 časova kada će u grupi “A” igrati Brno -Bratislava i Solun - Ljubljana (repriza prošlogodišnjeg finala). U 11 časova je ceremonija svečanog otvaranja “Trofeja Beograda 2019”, a od 11:30 časova, na dva terena, sastaju se Nikšić -Sarajevo i Beograd - Budimpešta.

Subotnji poslepodnevni program počinje u 13:30 časova. Tada će se po završetku utakmica između pobednika i poraženih iz prepodnevnih utakmica, znati rasplet u grupi “A”.

Zatim, kada budu završena i dva međusobna duela poraženih i pobedničkih ekipa koja počinju u 15:30 časova, biće poznat i poredak u grupi “B”. Tako će u večernjim časovima biti poznato ko će se boriti za plasman, ko za treće mesto i ko će igrati u finalu.

Utakmice za plasman igraće se u nedelju 12. maja 2019. godine i to tako što od 9 časova na dva terena igraju selekcije koje se bore za 7. i 5. mesto. Duel za treće mesto je od 10:30 časova, a posle njega u 12 časova igraće se finalna utakmica. Po završetku finala organizovaće se svečanost dodele pehara, medalja i priznanja.

Ulaz na terene SC FSB na Adi Ciganliji je besplatan, a organizatori ovom prilikom pozivaju ljubitelje fudbala da u što većem broju prate ovo tradicionalno nadmetanje talenata na kome su svojeveremno nastupali fudbaleri koji su (poput golmana madridskog “Atletika” Jana Oblaka koji je 2008. godine na “Trofeju” branio gol Ljubljane) kasnije u seniorskom uzrastu ostvarili zapažene karijere.

Tokom sedamanestogodišnje istorije "Trofeja Beograda" dres selekcije FS Beograda nosio je veliki broj talenata koji su takođe, poput Nastasića, Brašanca, Filipa Jankovića, Mitrovića, Đuričića, Joveljića... imali i još uvek imaju značajne internacionalne karijere.

To je najbolja pozivnica da ljubitelji fudbala dođu i na delu vide nove fudbalske talente koji dolaze ne samo iz beogradskih fudbalskih škola, već i iz zemalja iz kojih su učesnici 17. "Trofeja Beograda", a čije se mlađe kategorije visoko kotiraju u evropskom fudbalu.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!