12.05.2019

„Trofej Beograda 2019“ – Solun pobednik

Na terenima SC FSB na Adi Ciganliji završen je 17. tradicionalni međunarodni turnir mlađih pionira „Trofej Beograda 2019“. Pobednik je selekcija Soluna, pošto je u finalu pobedila reprezentaciju FS Beograda sa 4:0. Bratislavi je pripalo treće mesto, Sarajevo je četvrto, a Ljubljana peta ispred Budimpešte. Sedmi su dečaci iz češkog Brna, a Nikšić je osmi.

  

Drugi takmičarski dan protekao je u borbama za plasmane. Prvo su na terenu bili dečaci koji su igrali peto i sedmo mesto. U utakmici za peto mesto Ljubljančani su sa ubedljivih 3:1 pobedili Budimpeštu, a istovremeno je i selekcija Brna nadigrala Nikšić i pobedivši sa 5:0 zauzela je sedmo mesto.

Uvertira za finale bila je borba za treće mesto između selekcija Bratislave i Sarajeva. Slovaci su igrali sa znatno više motiva i rezultat je na kraju bio više nego ubedljiv – 7:1 u njihovu korist. Tako su bronzane medalje otišle u glavni grad Slovačke.

U finalnoj utakmici sastali su se Solun i Beograd. Grci su od početka igrali ofanzivno i snažno, pa su time možda i zbunili domaćine. Fizička superiornost Solunjana je bila uoćljiva, a uz dobru i efilasnu igru grćki predstavnik je brzo postizao golove i na kraju došao do zasluženog trijumfa od 4:0.

  

Po završetku finala usledila je ceremonija dodele medalja, pehara i priznanja. Tako je bronzane medalje i pehar za treće mesto ekipi Bratislave uručila predstavnica Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Sanja Čedić.

Predsednik Bratislavskog fudbalskog saveza Juraj Janošik predao je srebrne medalje i pehar za osvojeno drugo mesto selekciji Beograda.

Najlepši momenat „Trofeja Beograda 2019“ bio je kada je predsednik Fudbalskog saveza Beograda Ilija Petković zlatne medalje i pobednički pehar uručio ekipi Soluna koja je to proslavila burno i uz pesmu.

 
P

Dodeljena su i priznanja najistaknutijim pojedincima  Ta priznanja uručio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović. On je predao priznanja najboljem golmanu, Janisu Batosu iz selekcije Soluna, najboljem strelcu, Tomašu Pandilu, reprezentativcu Brna i najboljem igraču ovog turnira, Grku Minasu Vasilaidisu iz selekcije Soluna.

  

Na kraju ove ceremonije, generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda Miroslav Stojanović uručio je priznanja i sudijskom kvartetu koji je sudio finalnu utakmicu: Igoru Stoilkoviću, Bojanu Banoviću, Aleksandru Stanojkoviću i Filipu Markoviću, kao i delegatu na finalnoj utakmici Petru Anokiću. Time je završeno sedamnaesto izdanje „Trofeja Beograda“.

  

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!