26.05.2021

Novobeogradskom „Radničkom“ Kup FS Beograda

Fudbaleri novobeogradskog „Radničkog“ pobednici su Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda pošto su u finalnoj utakmici koja je odigrana na stadionu SC FSB na Adi Ciganliji savladali „Sremčicu“ sa 2:0. Utakmica između dve srpskoligaške ekipe je većim delom protekla u ravnopravnoj igri dve ekipe, ali su igrači mladog trenera Andrije Poljaka ipak za nijansu bili koncentrisaniji i to im je donelo uspešan rezultat i osvajanje pobedničkog pehara.

  

Iako to odmah nije tako izgledalo, ipak je dosta uticaja i na tok igre i na krajnji ishod finalne utakmice imalo to što je već u 5. minutu vrlo dobri sudija Miroslav Milenković  opravdano dosudio kazneni udarac za popularne „Majstore sa Dunava“ koji je u vođstvo „Radničkog“ od 1:0 pretvorio precizni izvođač Aleksa Veličković.U prvom delu igre rezultat se nije menjao iako je bilo obotranih prilika za to, ali su zavšnice napada oba finalista bile neprecizne.

U nastavku trener Miloš Višnjić je malo osvežio tim uvođenjem novih igrača na teren i „Sremčica“ je krenula na sve ili ništa. Međutim, odbrana „Radničkog“ sve je izdržala i onda se presudni momenat dogodio u 71. minutu kada je Nemanja Đokić iz slobodnog udarca ubacio loptu u mrežu nemoćnog Aleksandra Filipovića za vođstvo Novobeograđana od 2:0. Do kraja više nije bilo golova i igrači i stručni štab Novobeograđana je slavio novi trofej u Kupu FS Beograda.

  

Po završetku utakmice usledila je ceremonija dodele medalja, pehara i priznanja. Prvo je član Komisije FSB za Kup Velibor Novović dodelio srebrne medalje i pehar za finalistu fudbalerima „Sremčice“.

  

Posle toga predsednik Organizacije sudija Beograda Dejan Filipović je uručio priznanja arbitrima ove utakmice Miroslavu Milenkoviću, Jovanu Jovčiću, Marku Hrutki i Nikoli Katiću kao i delegatu Aleksandru Grdiniću.

  

Nazajsvečaniji momenat desio se kada je generalni sekretar FS Beograda Miroslav Stojanović predao zlatne medalje igračima i stručnom štabu „Radničkog“, a zatim i uručio pehar za pobednika beogradskog Kupa kapitenu tog kluba Nikoli Đuričiću.

  

  

Nastalo je veliko slavlje na terenu SC FSB na Adi Ciganliji, a FK „Radnički“ iz Novog Beograda predstavljaće naš savez u narednom ciklusu takmičenja za Kup FS Srbije. 

  

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!