21.06.2018

Održana 16. sednica Izvršnog odbora FS Beograda

U prostorijama Fudbalskog saveza Beograda održana je 16. po redu sednica Izvršnog odbora FSB 52. saziva. Na ovom sastanku kojim je predsedavao predsednik Fudbalskog saveza Beograda Dušan Mrakić razmatrano je petnaest tačaka dnevnog reda. Odmah nakon usvajanja zapisnika sa prethodne, 15. sednice IO FSB verifikovana je odluka Odbora za hitna pitanja kojom su klubovi koji nisu izmirili dospele obaveze prema FS Beograda suspendovani.

 

U centru pažnje bilo je usvajanje izveštaja takmičarskih organa i usvajanje tabela u takmičenjima FSB za prvenstvenu sezonu 2017/2018. Razmatranju ove, inače treće po redu, tačke dnevnog reda prisustvovali su komesari za takmičenje i disciplinu svih liga u nadležnosti FS Beograda. Oni su članovima IO FSB detaljnije obrazložili svoje utiske i zapažanja iz minule takmičarske sezone, a nakon razmene informacija izveštaji komesara jednoglasno su usvojeni. Time je praktično stavljena tačka na takmičarsku sezonu koja je za nama.

 

Članovi IO FSB su usvojili još nekoliko izveštaja koji su se odnosili na angažovanje mlađih selekcija FS Beograda. Tako su usvojeni izveštaji o učešću mlađih selekcija našeg saveza u selektivnoj Ligi regiona FSS u sezoni 2017/2018, kao i o učešću na turniru za mlađe kategorije “Pera Jocić”. Pored ovih akcija dečaka usvojen je i izveštaj o angažovanju ženskih selekcija U-13 i U-15 na turnirima ženskih regionalnih selekcija.

Pored izveštaja sa turnira na kojima su selekcije FS Beogada uzele učešće, usvojeni su i izveštaji sa dva međunarodna turnira koja Fudbalski savez Beograda organizuje. Tako je pored 16. međunarodnog turnira za mlađe pionire “Trofej Beograda 2018” FSB i ove godine bio koorganizator tradicionalnog Memorijalnog turnira “Miljan Miljanić” koji je održan od 21-25. maja u SC FSS u Staroj Pazovi. Članovi IO FSB su usvojili izveštaj o realizaciji ova dva veoma značajna takmičenja za FS Beograda.

Fudbalski savez Beograda je organizovao i sproveo edukacije za trenersku UEFA/FSS “B” i nacionalnu “C” diplomu, kao i prvi seminar za obnovu trenerskih UEFA/FSS “B” diploma. Svi ovi projekti su uspešno realizovani u FC FSB na Adi Ciganliji, a srpski fudbal je bogatiji za trideset novih “B” i pedeset i sedam “C” trenera. IO FSB je usvojio izveštaje o realizaciji ovih seminara održanih u periodu od 30. marta do 13. juna 2018. godine.

Pred IO FSB našao se još jedan izveštaj OFT FSB, i to o učešću Amaterske reprezentacije FSB na Kvalifikacionom turniru za Regionalni kup UEFA, koji je uz zadovoljstvo ponovnog angažovanja AR posle duže pauze, jednoglasno usvojen.

Po “spuštanju zavese” na sezonu 2017/2018, članovi IO FSB su odmah otvorili novi takmičarski period za 2018/2019. Usvojen je (osim Prve beogradske lige i Međuopštinske lige i OL Barajevo koji će se usvojiti na sledećem zasedanju IO FSB)  predlog sastava seniorskih i prvih i drugih liga mlađih kategorija za predstojeću takmičarsku sezonu i doneta Odluka o usvajanju predloga kalendara takmičenja ovih liga za takmičarsku sezonu 2018/2019.

Usvojeni predlog Kalendara takmičenja za seniore možete pogledati ovde.

Usvojeni predlog Kalendara takmičenja za prve i druge lige mlađih kategorija možete pogledati ovde.

U poslednjem delu ovog sastanka članovi IO FSB su usvojili predlog Komisije za futsal o formiranju lige za mlađe kategorije (U-19) u futsalu, kao i seniorske ženske lige u futsalu kao pilot projekata FSB u takmičarskoj sezoni 2018/2019. Na kraju, u članstvo FSB primljeni su FK “Umka” i ŽFK "Zvezda B".

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!