25.06.2019

Održana 2. sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda

U prostorjama FS Beograda održana je druga sednica Izvršnog odbora FSB. Na dnevnom redu našlo se deset tačaka, a centralna tema bila je usvajanje izveštaja komesara za takmičenje, suđenje i disciplinu o završetku prolećnog dela prvenstvene sezone 2018/2019 u ligama koje organizuje i vodi Fudbalski savez Beograda. Sednici su prisustvovali i komesari za takmičenje u seniorskim ligama FSB Velibor Novović (Srpska liga - grupa “Beograd”), Dušan Đukelić (Zonska liga Beograda), Željko Petković (Prva beogradska liga), Branislav Gašić (Međuopštinska liga i OL Barajevo), kao i Budimir Davidović koji je komesar za takmičenje u ligama mlađih kategorija FSB. Oni su članovima IO FSB, u kratkim crtama, obrazložili svoje izveštaje i uglavnom istakli odličnu saradnju kako sa svojim saradnicima za suđenje i disciplinu tako i sa stručnim službama i generalnim sekretarom FSB Miroslavom Stojanovićem. U izlaganjima komesara istaknuto je zadovoljstvo što se takimčenje u svim ligama završilo regularno i bez većih problema. Svi izveštaji komesara su jednoglasno usvojeni i time je praktično završena prvenstvena sezona 2018/2019 u Fudbalskom savezu Beograda.

  

Članovi Izvršnog odbora FSB su zatim usvojili i izveštaje o aktivnostima mlađih selekcija FS Beograda i to one koji se odnose na aktivnosti instruktora FSS za FS Beograda, kao i na učešća beogradskih mlađih selekcija na međunarodnim i domaćim takmičenjima i turnirima, tačnije memorijalima “Josip Katalinski - Škija”, “Pera Jocić” i “Miljan Miljanić”, odnosno na učešće selekcija FSB na ovogodišnjem “Trofeju Beograda”. Posle toga su usvojeni i izveštaji o aktivnostima ženskih mlađih selekcija FS Beograda.

  

U nastavku zasedanja članovi IO FS Beograda su razmatrali i usvojili izveštaje sa održanih edukacija za trenerski “C” sertifikat i trenersku UEFA/FSS “B” diplomu, a onda je usvajanjem predloga sastava liga FS Beograda za takmičarsku sezonu 2019/2020 i predloga kalendara takmičenja za predstojeću takmičarsku sezonu 2019/2020 praktično počeo novi takmičarski ciklus u FS Beograda. Naravno, predloženi sastav liga i takmičarski kalendar biće potvrđeni na narednoj sednici Izvršnog odbora FSB koja će se održati u julu mesecu i biće uvertira za novu takmičarsku sezonu koja bi trebalo da započne za vikend 17. i 18. avgusta 2019. godine (FS Srbije treba da potvrdi taj termin za start srpskoligaškog nivoa).

  

Na kraju sastanka doneto je još nekoliko odluka. U članstvo FS Beograda primljen je novi klub “Atakante 2008”, a kako se sledeće godine slavi sto godina postojanja Fudbalskog saveza Beograda članovi IO FS Beograda su na ovoj sednici doneli odluku da se odobri izrada monografije povodom tog značajnog jubileja čime je na neki način započeto obeležavanje veka postojanja saveza. Organizacija fudbalskih trenera FS Beograda će uoči nove sezone organizovati druženje sa trenerima klubova Zonske lige Beograda, a praćenje toka regularnosti na značajnim utakmicama u Srpskoj ligi - grupa “Beograd” i Zonskoj ligi Beograda ocenjeno je kao uspešno i pozitivno, pa je  sigurno da će se taj trend nastaviti i ubuduće s čime se složio IO FSB. U odsustvu predsednika Ilije Petkovića sednicom je predsedavao potpredsednik FSB Željko Popović.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!