15.12.2022

Održana 4. sednica Izvršnog odbora FS Beograda

Održana je 4. sednica Izvršnog odbora FS Beograda na kojoj je praktično "spuštena zavesa" na jesenju polusezonu u takmičenjima koje savez organizuje i vodi. Sednicom je predsedavao predsednik FS Beograda Marko Zdravković, a na Dnevnom redu našlo se jedanaest tačaka. Ovoj sednici prisustvovali su i komesari za takmičenje liga u nadležnosti FS Beograda, Velibor Novović (Srpska liga - grupa "Beograd"), Aleksandar Simić (Zonska liga Beograda), Željko Petković (Prva beogradska liga), Branislav Gašić (Međuopštinska liga i OL Barajevo) kao i Budimir Davidović i Petar Anokić komesari za takmičenje mlađih kategorija.

  

Pošto je usvojen zapisnik sa prethodno održane sednice na red su došli izveštaji komesara za takmičenje, suđenje i disciplinu koji su se odnosili na završetak jesenje takmičarske polusezone u svim ligama FSB. Tom prilikom su prisutni komesari članovima Izvršnog odbora detaljno obarazložili ove izveštaje, a oni su zatim jednoglasno usvojeni.

  

Zatim je Izvršni odbor FSB usvojio predlog Kalendara takmičenja seniorskih liga, kao i prvih i drugih liga mlađih kategorija za prolećni deo takmičarske sezone 2022/2023. Srpska liga - grupa “Beograd”  (kalendar pogledajte ovde) počeće nedelju dana ranije u odnosu na ostale seniorske lige, a razlog za to je učešće Amaterske reprezentacije FS Beograda na Finalnom turniru UEFA Regionalnog Kupa koji će se igrati u drugoj polovini juna meseca 2023. godine, ali i zbog toga što se neće igrati za predstojeći Uskrs. Kalendar Zonske lige Beograda pogledajte ovde, a kalendar za Prvu beogradsku ligu ovde. Kalendar Međuopštinske lige i OL Barajevo možeti videti ovde, a Kalendar liga mlađih kategorija ovde.

  

Usvojeni su izveštaji koji su se odnosili na aktivnosti selekcija mlađih kategorija koje su učestvovale na međunarodnim turnirima u Slovačkoj “Danubia kup” u septembru i “Bratislava Kupu” u novembru. Pohvale za učešće i ponašanja beogradskih fudbalskih nada nisu izostale. Takođe, usvojen je i izveštaj instruktora zaduženih za FS Beograda o učešću naše najmlađe selekcije (petlići) na reviji Lige regiona FSS koja je održana u Nišu krajem novembra.

  

Što se tiče Amaterske reprezentacije FS Beograda Izvršni odbor je usvojio izveštaje koji su se odnosili na aktivnosti te selekcije, a u centru pažnje bio je uspeh na kvalifikacionom turniru za UEFA Regionalni Kup koji je krajem septembra i početkom oktobra održan u Hrvatskoj (Zadar) gde je osvojeno prvo mesto i plasman na Finalni turnir ovog takmičenja. Takođe usvojen je i izveštaj o tradicionalnom gostovanju beogradskih amatera u Ljubljani (22. do 24. novembra), a posebno je istaknuto gostoprimstvo domaćina i ono što je prezentovala naša Amaterska reprezentacija u glavnom gradu Slovenije i to kako na terenu, tako i izvan njega.

U završnom delu 2022. godine u FS Beograda ima dosta aktivnosti, a jedna od njih je i rad u trenerskom  sektoru. Osnovan je Centar za edukaciju fudbalskih trenera (CEFT) FS Beograda na čijem je čelu Dalibor Zorko. U SC FS Beograda na Adi Ciganliji je adaptirana kancelarija CEFT-a, a ubrzo su počele edukacije za sticanje trenerskih licenci UEFA “B” i “C” nivoa. Takođe, za vikend 10. i 11. decembra odražan je, u saradnji sa CEFT FS Srbije seminar za obnovu trenerskih UEFA “A” i “B” licenci na kome je predavanja pratilo više od 90 trenera. Izraženo je zadovoljstvo brojem i odzivom kandidata koji prate nastavu na početnim modulima ovih edukacija, a naglašeno je i zadovoljstvo polaznika tretmanom i stvorenim uslovima za nastavu od strane rukovodstva FSB, kao što su radne  trenerke, personalizovane table (piši-briši) , sveske, flomasteri, USB stikovi...O tim aktivnostima obavešteni su kroz detaljne izveštaje članovi Izvršnog odbora FS Beograda koji su ih usvojili.

  

U drugom delu sednice, Izvršni odbor usvojio je nekoliko odluka koje su od značaja za nastavak takmičarske sezone u proleće sledeće godine. Usvojen je predlog IO Organizacije fudbalskih sudija FS Beograda o povećanju taksi za suđenje u ligama koje organizuje i sprovodi FS Beograda čime su takse donekle izjednačene sa taksama na ostalim regionima. U okviru iste tačke dogovoreno je da će na jednoj od svojih narednih sednica Izvršni odbor FS Beograda doneti odluku o upućivanju finansijske pomoći klubovima koji imaju seniorske ekipe u takmičenjima FSB kako bi što lakše prevazišli ovo povećanje troškova za sudijske takse. Savez će uvek nastojati da, u svojim mogučnostima, pomogne klubovima.

Zatim je doneta odluka o formiranju veoma značajne Komisije FSB za integritet u kojoj su Dragan Krstić kao predsednik, Boban Vidojević i Branko Vojinović kao članovi, kao i odluka o potpisivanju ugovora sa agencijom za marketing u vezi sa izradom novog sajta Fudbalskog saveza Beograda.  

Doneta je i odluka o suspenziji klubova koji nisu izmirili dospele obaveze prema FS Beograda do današnje sednice uz napomenu i pozitivnog trenda da su mnogi klubovi, među kojima su i naši najveći Crvena zvezda i Partizan, izmirili u potpunosti sve predviđene obaveze prema FSB i tako dali primer i svima ostalima da sve obaveze u budućnosti izmiruju na vreme kako bi izbegli suspenziju i nemogućnost korišćenja prelaznog roka.

   

Na samom kraju sednice, bilo je reči o još nekoliko tema u vezi sa svakodnevnim aktivnostima u Fudbalskom savezu Beograda u zavšnim danima 2022. godine čiji kraj će Fudbalski savez Beograda obeležiti 27. decembra kada će biti održan svečani koktel na koji će biti pozvano dosta gostiju i predstavnika svih klubova članova našeg saveza.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!