12.12.2019

Održana 4. sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda

Održana je 4. sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda na kojoj je centralna tema bila posvećena usvajanju izveštaja komesara za takmičenje, suđenje i disciplinu u svim seniorskim i ligama mlađih kategorija pod okriljem FSB. Sednicom je predsedavao Ilija Petković, predsednik FS Beograda.

  

Pošto je usvojen zapisnik sa prethodne sednice IO FSB, a zatim i verifikovane sve odluke Odbora za hitna pitanja FSB, prešlo se na usvajanje izveštaja o takmičenju u sistemu FS Beograda, pa su gosti ove sednice, komesari za takmičenje Srpske lige – grupa „Beograd“ (Velibor Novović), Zonske lige Beograda (Aleksandar Simić), Prve beogradske lige (Željko Petković), Međuopštinske lige (Branislav Gašić) i liga mlađih kategorija (Budimir Davidović), ukratko obrazložili svoje i izveštaje svojih saradnika – komesara za suđenje i disciplinu pomenutih takmičenja. Svi izveštaji su zatim jednoglasno usvojeni i time je i zvanično spuštena „zavesa“ na takmičarsku jesen sezone 2019/2020.

Članovi Izvršnog odbora FSB zatim su razmatrali i usvojili predlog kalendara takmičenja za prolećni deo aktuelne sezone koji startuje za vikend 7. i 8. marta 2020. godine. Kalendar možete pogledati ovde:

Na dnevnom redu bilo je i usvajanje niza izveštaja vezanih za aktivnosti u savezu između dva zasedanja Izvršnog odbora, pa su tako usvojeni i izveštaj o završetku jesenjeg dela prvenstva u ligi predpetlića FSB, kao i izveštaji o učešću mlađih selekcija FS Beograda na međunarodnim turnirima u Brnu, Ljubljani i Bratislavi, gde su ostvareni zapaženi rezultati, a predsednik FSB Ilija Petković posebno je istakao sportsko ponašanje i izuzetno pozitivan način reprezentovanja našeg fudbala od strane članova tih selekcija.

  

Član IO FSB i predsednik Organizacije sudija Dejan Filipović je obrazlagao, takođe jednoglasno usvojeni izveštaj sa ovogodišnjeg kampa perspektivnih sudija, a zatim su usvojeni i izveštaji sa održanih trenerskih edukacija za nacionalne „C“, „D“ i „Futsal“ sertifikate koje je organizovala Organizaciija fudbalskih trenera FSB. Istovremeno su članovi IO FSB informisani i o toku edukacije za trenersku UEFA „B“ diplomu koja se održava u SC FSB na Adi Ciganliji i čija prva polovina je završena, a nastaviće se u februaru i martu 2020. godine.

Usvojen je i izveštaj o uspešnom gostovanju Amaterske reprezentacije FS Beograda u Ljubljani gde je odigrana tradicionalna prijateljska utakmica sa amaterima iz glavnog grada Slovenije. Doneta je i Odluka o suspenziji klubova koji nisu izmirili dospele obaveze prema Fudbalskom savezu Beograda.

  

Na kraju sednice najviše se razgovaralo o predstojećem jubileju - proslavi stote godišnjice FS Beograda. Članovi IO FSB su informisani o toku priprema za obeležavanje tog važnog i značajnog jubileja koji će biti 12. marta 2020. godine. Formiran je odbor koji će izraditi kriterijume na osnovu kojih će se dodeliti plakete i priznanja.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!