19.02.2019

Održana četvrta redovna sednica 52. saziva Skupštine FS Beograda

U sali GCFK “Stari DIF” održana je četvrta redovna sednica 52. saziva Skupštine Fudbalskog saveza Beograda kojom je predsedavao predsednik FS Beograda Dušan Mrakić.

  

Bilo je prisutno 27 delegata, a u svojstvu  gosta sednicu Skupštine FSB pratili su i počasni predsednik FS Beograda Ratomir Babić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbratović i predsednik Organizacije fudbalskih sudija FS Srbije Milan Karadžić.

  

Posle uvodnog dela, u kome je pozdravio sve prisutne i pozvao ih da minutom ćutanja odaju poštu članovima saveza koji su preminuli između dva zasedanja Skupštine FSB, Dušan Mrakić je predložio Dnevni red koji je jednoglasno usvojen.

  

Prisutnima u sali obratio se i generalni sekretar FS Srbije Jovan Šurbatović koji je između ostalog istakao da je Fudbalski savez Beograda za primer mnogima ne samo u Srbiji već i u okruženju. Šurbatović je napomenuo da su jučerašnjom odlukom Odbora za hitna pitanja FSS raspisani izbori na svim nivoima u FSS, pa prema tome i u Fudbalskom savezu Beograda i da je reč o redovnoj, a ne vanrednoj izbornoj proceduri, jer jednostavno je direktiva FIFA i UEFA da se usklade mandatni periodi u njihovim članicama, a to je period od 2019-2023.

  

Po definisanju radnih tela i posle izveštaja Verifikacione komisije da Skupština ima kvorum prešlo se na rad. Usvojen je zapisnik sa prethodnog zasedanja održanog 12.02.2018. godine.

Skupština je zatim jednoglasno usvojila niz izveštaja koji su se odnosili na rad u 2018. godini i to: Izveštaj o radu Fudbalskog saveza Beograda za 2018. godinu, Finansijski izveštaj FS Beograda za 2018. godinu sa zaključkom Komisije FSB za finansijsko-materijalno poslovanje kao i onaj koji je podneo Nadzorni odbor FSB za 2018. godinu. Uvodne napomene vezane za ovu tačku Dnevnog reda dao je generalni sekretar FS Beograda Miroslav Stojanović, a prethodno je delegatima prezentiran kratak video materijal o radu Fudbalskog saveza Beograda u 2018. godini.

  

Usvojeni su i izveštaj o utrošku budžetskih sredstava saveza u prošloj godini i izveštaji o radu stručno strukovnih organizacija FSB - sudija i trenera.

Osim potvrde rada i finansijskog poslovanja saveza u prošloj godini, članovi Skupštine FS Beograda su na ovoj sednici usvojili planove i programe koji se odnose na tekuću 2019. godinu. Pošto je generalni sekretar FS Beograda Miroslav Stojanović u uvodu naglasio nekoliko najistaknutijih dešavanja koja savez očekuju tokom ove godine, posebno činjenicu da se 12. marta navršava 99 godina od osnivanja FSB i da je 2019. godina u kojoj će se obaviti pripreme za obeležavanje stogodišnjice saveza, a primedbi i drugih predloga nije bilo delegati su jednoglasno usvojili sve planove i programe.  Tako je Skupština FSB u drugom delu sednice usvojila Plan i program rada sa kalendarom aktivnosti FS Beograda za 2019. godinu, Finansijski plan FS Beograda  za 2019. godinu i Finansijski plan za budžetska sredstva u ovoj godini.

  

Na kraju ove Skupštine FS Beograda predsednik Dušan Mrakić, koji je prethodno istakao da je sa čelnicima grada Beograda obezbeđen budžet da se gradi pokriveni fudbalski teren - hala kao i teren sa veštačkom podlogom u Mladenovcu, obratio se prisutnima povodom predstojećih izbora i zahvalio na saradnji i uspešnom radu tokom proteklih godina.

  

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!