17.05.2019

Održana Konferencija za medije povodom Memorijala „Miljan Miljanić“

U PRES CENTRU FSB održana je Konferencija za medije povodom šestog izdanjna tradicionalnog, međunarodnog memorijalnog turnira „Miljan Miljanić“ za uzrast mlađih kadeta (U-16) u konkurenciji nacionalnih reprezentacija. Ove godine osim domaćina Srbije učesnici su još Bugarska, Crna Gora i Severna Makedonija.

Pred predstavnicima medija bili su generalni sekretar FS Beograda Miroslav Stojanović, portparol Duško Milanović, tim menadžer mlađih selekcija FS Srbije Dušan Gelić, kao i selektor naše reprezentacije koja učestvuje na ovom takmičenju Dejan Branković i kapiten Stefan Despotovski.

Obraćajući se prisutnima i tom prilikom poželevši im dobrodošlicu u Fudbalski savez Beograda koji je zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije organizator Miljanovog memorijala, generalni sekretar FSB Miroslav Stojanović je istakao da je čast i zadovoljstvo što FS Beograda godinama zajedno sa FS Srbije organizuje ovo nadmetanje posvećeno veličini Miljanu Miljaniću i pozvao ljubitelje fudbala da u što većem broju prisustvuju ovom memorijalnom turniru. Stojanović je napomenuo i to da je i ovoga puta FK „Sinđelić“ izašao u susret organizatorima ustupivši svoj stadion za utakmice na ovom takmičenju.

Utakmice će se inače igrati u utorak 22. i četvrtak 24. maja 2019. godine u SC FSS u Sraroj Pazovi i na stadionu FK „Sinđelić“. Prvog dana u SC FSS u Sraroj Pazovi od 11 časova igraće Srbija protiv Severne Makedonije, dok će na stadionu „Sinđelića“ od 16 časova snage odmeriti Bugarska i Crna Gora. U sredu 23. maja će delegacije učesnika, zajedno sa predstavnicima FS Beograda i FS Srbije, kao i sa članovima porodice Miljana Miljanića posetiti grob legendarnog trenera i položiti cveće, posle čega je u restoranu „Madera“ (omiljenom mestu Miljana Miljanića) tradicionalni ručak. Drugog takmičarskog dana poražene ekipe će od 17 časova u Staroj Pazovi igrati za treće mesto, a na popularnom „Sinđi“ takođe od 17 časova je finalni duel u kome će se sastati reprezentacije koje prvog dana zabeleže pobede.

Dušan Gelić je dodao da je organizaciono sve spremno za početak, a da će se po završetku takmičenja, u četvrtak uveče u SC FSS u Staroj Pazovi obaviti ceremonija uručenja pehara i priznanja najuspešnijim pojedincima ovog tradicionalnog turnira kojoj će prisustvovati i neki od najpoznatijih fudbalera koje je trenirao Miljan Miljanić.

Selektor Dejan Branković je istakao da ova generacija (2003. godište) u jedanaest odigranih utakmica nema poraz i da je ovaj turnir značajna faza u pripremama te generacije za kvalifikacije koje ih dogodine očekuju u borbi za plasman na Prvenstvo Evrope. On je napomenuo da je velika čast igrati na Miljanovom memorijalu i da će jedan od ciljeva na ovom takmičenju biti postizanje uspešnog rezultata.

Kapiten reprezentacije Stefan Despotovski, inače član RFK „Grafičar“ (filijale FK „Crvena zvezda“) je preneo optimizam koji vlada u našoj reprezentaciji. On je posebno naglasio da je iganje za reprezentaciju Srbije sa posebnim motivima i da je ova generacija čiji je on lider spremna da pokaže veliku borbenost i motiv za trijumf na predstojećem turniru.

Na kraju su akteri ove Konferencije za medije još jednom podvukli da je Miljan Miljanić ime koje zavređuje večno i veliko poštovanje i da je to dovoljan razlog da veliki broj ljubitelja fudbala isprati predstojeći Memorijal, a posebno finalnu utakmicu za koju se nadaju da će akter biti i naša reprezentacija do šesnaest godina starosti.