21.02.2020

Održana prva redovna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Beograda 53. saziva

U sali GCFK „Stari DIF“ u Deligradskoj 27 održana je prva redovna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Beograda 53. saziva. Sednicom je predsedavao predsednik FS Beograda Ilija Petković. Pošto je pozdravio sve prisutne i goste među kojma su bili generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović i generalni sekretar MNZ Ljubljana Sandi Kranjec, Ilija Petković je otvorio prvu redovnu sednicu Skupštine FSB i predložio dnevni red koji je, kao i sve odluke, usvojen jednoglasno. Zatim su određena radna tela, a u radno predsedništvo su pored Ilije Petkovića izabrani Željko Popović i Nenad Bjeković.

  

Prisutnima se zatim obratio generalni sekretar FS Srbije Jovan Šurbatović koji je, prenevši pozdrave predsednika FS Srbije Slaviše Kokeze delegatima i gostima Skupštine FSB, govorio o aktuelnostima srpskog fudbala. On je, između ostalog, rekao da FS Beograda uskoro slavi sto godina od svog osnivanja podvukavši značaj tog događaja, a da su taj zlatni jubilej krajem prošle godine obeležili i Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Vojvodine. Zatim je posebno naglasio važnost predstojeće baraž kvalifikacione utakmce za odlazak na Evropsko prvenstvo koju će „A“ reprezentacija Srbije igrati u gostima protiv Norveške 26. marta.

  

Rekao je da FSS radi na poboljšanju fudbalskih uslova, pomenuvši skoro uvođenje VAR sistema u našoj Super ligi, ali i to da se ozbiljno razmatraju planovi za izgradnju fudbalske infrastrukture i transformacije klubova kako bi se na taj način približili standardima koje poseduju klubovi u najrazvijenijim evropskim zemljama. Sve to je u funkciji razvoja i modernizacije srpskog fudbala u kome FS Beograda ima značajnu ulogu.

  

Verifikaciona komisija je posle izlaganja Jovana Šurbatovića podnela izveštaj kojim je potvrđen kvorum i na red je došlo usvajanje zapisnika sa prethodnog zasedanja Skupštine. Zatim je u okviru četvrte tačke dnevnog reda prikazan video materijal koji se odnosio na rad Fudbalskog saveza Beograda u 2019. godini.

  

Bila je to „uvertira“ za usvajanje „paketa“ izveštaja, pa pošto je generalni sekretar FSB Miroslav Stojanović detaljnije obrazložio stavke iz Finansijskog izveštaja saveza za prošlu godinu delegati su jednoglasno i bez primedbi usvojili Izveštaj o radu FSB u 2019. godini, Finansijski izveštaj FSB za 2019. godinu sa zaključkom Komisije za finansijsko-materijalno poslovanje, Izveštaj Nadzornog odbora FSB za 2019. godinu, Izveštaj o utrošku budžetskih sredstava FSB za 2019. godinu i izveštaje o radu strukovnih organizacija fudbalskih sudija i trenera FSB za prošlu godinu.

  

Na kraju je generalni sekretar FS Beograda Miroslav Stojanović dao uvod koji se odnosio na razmatranje i usvajanje Plana i programa rada saveza sa kalendarom aktivnosti u tekućoj 2020. godini i Finansijskog plana FSB kao i Finansijskog plana za budžetska sredstva FSB u ovoj godini. On je tom prilikom podvukao nekoliko važnih događaja na kojima će Fudbalski savez Beograda raditi ove godine, a u centru pažnje je obeležavanje sto godina od osnivanja saveza 12. marta. Organizovaće se u 2020. godini i 18. „Trofej Beograda“, 7. Memorijal „Miljan Miljanić“, biće učešća naših mlađih selekcija na međunarodnim turnirima, a Amaterska reprezentacija FS Beograda će učestvovati u kvalifikacijama za Regionalni Kup UEFA.

  

Predsednik FS Beograda Ilija Petković stavio je posle izlaganja generalnog sekretara na glasanje pomenute planove koje su delegati usvojili čime je i završeno prvo redovno zasedanje Skupštine Fudbalskog saveza Beograda 53. saziva. 

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!