20.05.2019

Održana tradicionalna Konferencija za medije povodom finala Kupa FS Beograda

U prostorijama PRES CENTRA FSB održana je tradicionalna Konferencija za medije povodom predstojećeg finala Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda. Utakmica se igra u sredu 29. maja 2019. godine u 17 časova na stadionu FK “Čukarički”, a akteri su OFK “Beograd” i FK “Radnički” iz Novog Beograda. Na konferenciji su bili predstavnici klubova koji su učesnici finala, kao i članovi Komisije FSB za kup i baraž utakmice Velibor Novović i Radenko Stevović. Na početku je sve prisutne pozdravio generalni sekretar FS Beograda Mirolsav Stojanović koji je izrazio zadovoljstvo interesovanjem medija za ovaj događaj i poželeo fer i korektnu utakmicu apelujući na ljubitelje fudbala da u što većem broju dođu na stadion na Banovom brdu.

Ispred FK “Radnički” o finalu su govorili treneri tog kluba Marko Bajić i Bojan Miletić,kao i kapiten i golman Marko Lazarević. Svi oni su imali reči hvale za svoje rivale u finalu, ali su istakli i to da “Radnički” ima nešto iskusniji tim, što ga na neki način svrstava u favorita.

OFK “Beograd” s predstavljali Nino Došen-Majkić, predsednik UO, trener Uroš Kalinić i kapiten, ujedno golman Vukašin Vraneš. Nino Došen-Majkić je podsetio da OFK “Beograd” ima bogatu tradiciju u nacionalnom Kupu, što dodatno motiviše sve u klubu. Za trenera Uroša Kalinića trijumf u Kupu ima velikii značaj, posebno za klub iz Srpske lige u kojoj su sada i njegov klub i “Radnički”, a on je podvukao da su oba kluba i najveća imena u tom rangu i da se nada uspehu OFK “Beograda” u finalu. Isto je rekao i mladi kapiten Vukašin Vraneš koji je optimista kada se radi o borbi za pehar Fudbalskog saveza Beograda.

Po tradiciji, na ovoj Konferenciji za medije žrebom je određen klub domaćin finalne utakmice, a to je ovoga puta OFK “Beograd”.