22.05.2015

Finale Kupa FSB na "Marakani" - ULAZ BESPLATAN

U PRESS CENTRU FSB održana je tradicionalna Konferencija za medije povodom finalne utakmice Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda koji je poznat i kao Kup FS Beograda. Kao što je to godinama ustaljeno pred završnu utakmicu na ovom skupu prisutni su bili i predstavnici klubova finalista, ovog aputa to su FK „Brodarac 1947“ i FK „Zemun“.

Sve prisutne je prvo pozdravio generalni sekretar FS Beograda Jovan Šurbatović koji je klubovima čestitao plasman u finale, a zatim najavio neizvesnu i kvalitetnu utakmicu koja će se igrati u sredu 27. maja 2015. godine od 16:30 časova na glavnom terenu stadiona „Rajko Mitić“. Generalni sekretar FSB je poželeo fer i korektnu borbu i da pobednik uspešno nastavi takmičenje u novom ciklusu Kupa FS Srbije kao predstavnik našeg saveza. Napomenuo je da će suditi najbolji arbitri iz Organizacije fudbalskih sudija FSB. On je posebno istakao da je želja saveza da na tribine popularne „Marakane“ dođe što više gledalaca i tom prilikom apelovao na sve ljubitelje fudbala u našem gradu, kao i fudbalere beogradskih klubova svih kategorija, članove sudijske i trenerske organizacije, roditelje i sve druge koji žele da prisustvuju ovom beogradskom fudbalskom prazniku da dođu u što većem broju, jer je ulaz besplatan.

Zatim su članovi Komisije FSB za odigravanje Kup i „baraž“ utakmica Radenko Stevović i Miroslav Stojanović pojasnili detalje u vezi sa organizacijom ovog susreta posle čega je žrebom odlučeno da domaćin finala bude FK „Brodarac 1947“.

Po tradiciji o očekivanjima su govorili i predstavnici klubova. Šef stručnog štaba FK „Zemun“ Predrag Rogan je napomenuo da su svi u klubu pre svega koncentrisani na utakmicu sezone u prvenstvu u subotu, kada očekuju da potvrde trijumf u Srpskoj ligi – grupa „Beograd“ i povratak u Prvu ligu Srbije, a što se tiče finala Kupa izrečeni su komplimenti rivalu sa Starog Sajmišta i optimizam u pogledu osvajanja pobedničkog pehara. Slično je rekao i kapiten FK „Zemun“ , iskusni fudbaler Dušan Đokić koji je podvukao da je igranje u finalu Kupa velika čast. Rekao je i da se „Zemun“ dva puta sastajao sa „Brodarcem 1947“ u prvenstvu, ali da je ovo posebna utakmica i da rivali imaju veoma kvalitetan sastav.

Šef struke u FK „Brodarac 1947“ Miroslav Čermelj je ulogu favorita prepustio „Zemunu“, ali je rekao da njegova ekipa ima niz dobrih pojedinaca i da ima silne motive na utakmici koja će promovisati pobednka Kupa FS Beograda. Podvukao je da su to utakmice u kojima motiv ima veliki značaj i izrazio nadu da će se radovati kao i fudbaleri FK „Čukarički“ prošle srede na istom mestu. Kapiten i golman „Brodarca 1947“ Marko Lazarević je inače dobio pohvale trenera „Zemuna“ Rogana, ali je rekao da veliki motiv ima u činjenici da će igrati na stadionu „Rajko Mitić“ i izrazio nadu da neće imati puno posla u finalu.

Na ovoj konferenciji prisutni su bili i članovi klupskih uprava „Brodarca 1947“ (Dragan Ilić) i „Zemuna“ (Dušan Popov) koji su istakli da ih očekuje važna utakmica i da će sve učiniti da ona protekne u najboljem svetlu. Dragan Ilić je tom prilikom zahvalio generalnom sekretaru FS Beograda Jovanu Šurbatoviću i predsedniku saveza Slaviši Kokezi što su učinili napor da se finale igra na stadionu „Rajko Mitić“.

Ovaj skup pratio je i komesar za bezbednost FSB Aleksandar Maksimović koji je klubovima finalistima obećao podršku u organizaciji utakmice.