12.05.2018

Počeo 16. „Trofej Beograda 2018“ – Ljubljana i Solun finalisti

Na terenima SC FSB na Adi Ciganliji počeo je 16, tradicionalni, međunarodni turnir mlađih pionira (2004. godište) „Trofej Beograda 2018“. Takmičarski dan otvorile su prve dve utakmice selekcija iz „A“ grupe u kojima je Ljubljana lako i ubedljivo porazila Bratislavu sa 6:0, dok je susret između Sarajeva i Brna završen bez golova, pa su o putniku u polufinale odlučivali jednaesterci u čemu su dečaci iz glavnog grada Bosne i Hercegovine imali više uspeha (5:3).

 

Posle uvodnih utakmica održana je ceremonija svečanog otvaranja ovog takmičenja, a pošto su se u defileu učesnici predstavili gledaocima, sve ih je pozdravio potpredsednik FS Beograda Željko Popović koji je na taj način otvorio 16. „Trofej Beograda 2018“. Ceremoniji otvaranja prisustvovali su još i generalni sekretar FS Srbije Jovan Šurbatović, predstavnik gradskog sekretarijata za sport i omladinu Novica Todosijević i sekretar Organizacije fudbalskih sudija FS Beograda Miroslav Stojanović.

 

 

Posle otvaranja igrane su i utakmice u okviru grupe „B“ u kojima su domaćin Beograd i Solun zabeležili ubedljive pobede i izborili polufinale. Naša ekipa je pobedila debitanta, selekciju Nikšića sa 6:0, dok su Grci iznenadili Mađare savladavši ih sa 5:0.

 

Pauzu do polufinalnih duela popunile su ekipe poražene na startu „Trofeja“, pa su momci iz Brna pobedili Bratislavu sa 2:0, dok je Budimpešta nadigrala Nikšićane sa 4:0. Tako je poznato da će se za peto mesto u nedelju boriti Brno i Budimpešta, a za sedmo Bratislava i Nikšić.

 

O finalistima su odlučila dva poslednja susreta prvog takmičarskog dana. Ljubljančani su se prvi plasirali u finale, pošto su posle velike borbe sa Sarajlijama (utakmica je završena 0:0) bili uspešniji izvođači jedanaesteraca.

 

U drugom polufinaliu domaćin Beograd se namerio na ozbiljni sastav iz Soluna. Posle početnog ispitivanja, Solunci su ekspresno poveli sa 3:0 i već u prvom delu susreta praktično rešili pitanje pobednika. Beograđani su se silno trudili da prirede rezultatski preokret, ali nije išlo i na kraju su nade iz Grčke slavile pobedu od 4:2 i plasman u finale gde će se za pobednički pehar boriti sa Ljubljanom.

Utakmice za plasman igraju se u nedelju od 09:00 časova i to istovremeno za peto i sedmo mesto, a borba za treće mesto je od 10:30. Finale se igra tačno u podne, a zatim će svečanom dodelom trofeja nagrada i priznanja biti završeno 16. izdanje „Trofeja Beograda“.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!