09.01.2012

Počeo zimski prelazni rok

Fudbalski savez Beograda obaveštava sve klubove sa svoje teritorije da od danas (9. januar 2012) pa sve do petka 3. februara 2012. godine traje zimski prelazni rok za fudbalere.

Uz ovu informaciju objavljujemo i sledeće:

Na sednici disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije koja je održana 29. decembra 2011. godine doneta je odluka o meri zabrane registrovanja igrača za određeni broj klubova koji su članovi „Jelen Super lige“ i Prve lige Srbije,  a na osnovu izrečenih pojedinačnih odluka koje se odnose na neispunjenje obaveza tih klubova prema drugim klubovima, igračima, trenerima, odnosno zbog neizvršavanja konačnih odluka nadležnih organa FS Srbije.

 Na listi klubova „Jelen Super lige“ kojima je izrečena ova mera, a članovi su Fudbalskog saveza Beograda nalaze se:

  1. FK „Crvena zvezda“ - zbog neizvršenja konačnih odluka nadležnih organa FS Srbije, zbog duga prema FK „Borac“ (Čačak), kao i zbog duga prema RFK „Novi Sad“;
  2. FK „Rad“ - zbog neizvršenja konačnih odluka nadležnih organa FS Srbije, kao i zbog duga prema igraču Jovanu Radivojeviću;
  3. OFK „Beograd“ - zbog neizvršenja konačnih odluka nadležnih organa FS Srbije, kao i zbog duga prema FK „ČSK“ (Čelarevo) i
  4. FK “BSK” (Borča) - zbog neizvršenja konačnih odluka nadležnih organa FS Srbije, kao i zbog duga prema igraču Enveru Alivodiću.

Na listi klubova Prve lige Srbije (članovima FS Beograda) kojima je izrečena ista mera nalaze se:

  1. FK “Kolubara” - zbog neizvršenja konačnih odluka nadležnih organa FS Srbije
  2. OFK “Mladenovac” - zbog neizvršenja konačnih odluka nadležnih organa FS Srbije.

Pomenuta lista klubova je sastavljena na osnovu već postojećih pravosnažnih i konačnih odluka nadležnih organa FS Srbije. Trenutno se u različitim postupcima vodi određeni broj sporova koji još uvek nisu pravosnažno rešeni, pa je moguće da se ova lista do kraja prelaznog roka i proširi u skladu sa odlukama nadležnih organa.

Disciplinska komisija je donela odluku da će za vreme novogodišnjih i božićnih praznika biti u stalnom zasedanju, kao i po otpočinjanju prelaznog roka, tako da svi klubovi sa gore navedenih lista mogu odmah, a po izmirenju svojih obaveza ili postignutih sporazuma sa poveriocima, dostaviti dokaz o tome, posle čega će im mera biti ukinuta. Podsećamo da se ova izrečena disciplinska mera odnosi na zabranu registracije igrača, ali su svi klubovi u mogućnosti da vrše transfere svojih igrača u druge klubove i tako steknu materijalnu mogućnost da izmire navedene obaveze.

Takođe na svojoj 9. sednici, održanoj 13. decembra 2011. godine, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Beograda doneo je Odluku o suspenziji klubova koji nisu izmirili dospele obaveze prema FS Beograda, tako da oni neće moći da predaju dokumentaciju za registraciju igrača u zimskom prelaznom roku 2012. godine, kao i da nastupaju u prolećnom delu sezone 2011/2012.

 

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!