20.06.2017

Podeljena sportska oprema klubovima koji su učestvovali u Razvojnoj ligi FSS za devojčice (U-15) na teritoriji FSB

Svetska fudbalska federacija FIFA poslala je Fudbalskom savezu Srbije sportsku opremu koja je namenjena ženskim fudbalskim klubovima u našoj zemlji, a koji su učestvovali u projektu Razvojne lige za devojčice uzrasta do 15 godina starosti. U ovoj akciji već u drugoj sezoni učestvuju svi regioni FS Srbije, pa tako i FS Beograda. Na svečanosti koja je organizovana u SC FSS u Staroj Pazovi trideset pet klubova, učesnika Razvojne lige iz cele Srbije, dobilo značajan i vredan pokolon – sportsku opremu. Kao deo završnog festivala ovog projekta koji se posredstvom FS Srbije organizuje u svim našim regionima to je bio jedan od najlepših momenata.

 

Nikoslav Bjegović koji je prvi čovek u organizovanju srpskog ženskog fudbala je zajedno sa Dušanom Gelićem i selektorkom Lidijom Stojkanović uručio dresove, lopte, kopačke, kostobrane... predstavnicima klubova koji su u minuloj sezoni igrali Razvojnu ligu, a prisutni su doživeli pozitivni „šok“ kada su videli šta sve sadrži ovaj paket. U protekloj sezoni u Razvojnoj ligi koja je organizovana na teritoriji FS Beograda takmičenje je završilo pet ekipa.

 

Najubedljivija je bila postava iz ŽFK „Crvena zvezda“ koja je dostojanstveno predstavljala FSB na završnoj reviji u Staroj Pazovi. Kada je u današnjoj dodeli stigao red i na Razvojnu ligu Fudbalskog saveza Beograda prvi su poklon dobile „crveno-bele“, a primio ga je Darko Stojanović.

 

Zatim su komplet belih dresova i sve što ide uz to otišli u Zemun, u ŽFK „Sloga Radnički“, pa je Nikoslav Bjegović to predao treneru tog kluba Nedeljku Čoliću.

  

Na Banjicu u ŽFK „Rad“ poklon je odnela Jelena Polić koja je bila prijatno iznenađena količinom opreme, istakavši da će to biti veliki motiv za razvoj mlađih kategorija u novom superligašu.

  

Čini se da je najviše radosti bilo u pančevačkom „Šampionu 2013“, a prvi čovek tog kluba Vlada Dimitrijev  dobro zna koliko je sportska oprema potrebna ovom klubu koji iz godine u godinu, kroz nastupe u Razvojnoj ligi koju igra na teritoriji našeg saveza pokazuje napredak i uspon u kvalitetu.

  

Na kraju će se novim narandžastim dresovima radovati i devojčice iz novog Zonaša OFK „Leštane“ čija ženska sekcija izrasta u ozbiljnu školu koja će u predstojećem periodu imati pozitivan utisak na uspon srpskog ženskog fudbala, a u perspektivi i osnovu za pokretanje kluba na teritoriji FSO Grocka. Na poklonu se zahvalio trener Dušan Ristić.

  

Kada je oprema podeljena svi su se zajedno fotografisali kako bi time pokazali da su dobijeni novi motivi da se i sledeće sezone nastavi sa ovim lepim projektom od značaja za razvoj ženskog fudbala u Srbiji.

        

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!