06.04.2020

Poziv članovima Fudbalskog saveza Beograda za dobrovoljno davanje krvi

Fudbalski savez Beograda i njegovo mnogobrojno članstvo više puta su se dokazivali u nizu akcija u kojima se pružala pomoć onima kojima je potrebna, a posebno u ovakvim situacijama sa kakvom se kao društvo u celini upravo suočavamo ovih dana kada se borimo sa virusom COVID 19. U cilju te borbe Fudbalski savez Beograda apeluje na svoje članove, pre svega fudbalere i fudbalerke, trenere, sudije, sportske radnike i saradnike da se kao dobrovoljni davaoci krvi jave Institutu za transfuziju krvi Srbije u čijem obaveštenju se ističe sledeće:

„U situaciji u kojoj se nalazimo vezano za COVID-19, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno. Svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom.

U cilju sprečavanja prenošenja COVID-19 infekcije smo za davaoce krvi implementirali dodatne mere kako bi obezbedili dovoljne količine bezbedne krvi za transfuzijsko lečenje. Većina mera su sastavni deo uobičajenog izbora davalaca krvi sa izmenama koje imaju za cilj samo da pojačaju nadzor u novonastaloj situaciji“.

Kontakt i radno vreme Instituta za transfuziju krvi Srbije u Beogradu u ulici Svetog Save 39:

Telefoni: 011/244-2651; 011/381-2700 (centrala)

Prijem dobrovoljnih davalaca krvi

Radnim danima 07-16č, subotom i praznikom 08-12č

Telefoni za informacije: 011/381-2712   011/344-0479 (organizacija akcija dobrovoljnog davanja krvi)

Ne treba trošiti reči na to koliko je značajna krv u ovom momentu kada se borimo da sačuvamo živote, a isto tako ne sumnjamo i u to da će se veliki deo naših članova odazvati na ovaj naš poziv.

  

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!