08.04.2018

Selekcija FS Beograda (U-15) druga na 7. Memorijalu „Josip Katalinski – Škija“ u Sarajevu

Nastavljajući lepu tradiciju i čuvajući uspomenu na velikog asa, 6. i 7. aprila 2018. godine u Sarajevu je održan sedmi po redu memorijalni turnir „Josip Katalinski – Škija“ na kome je učestvovala i selekcija Fudbalskog saveza Beograda u uzrastu pionira (U-15). Posle dvodnevnog takmičenja četiri ekipe, naša selekcija se plasirala u finale gde je reprezentacija Makedonije bila bolja i tako je osvojeno drugo mesto.

 

foto: NFS BiH

Prvog dana u petak 6. aprila 2018. godine Beograđani su na stadionu „Asim Ferhatović – Hase“ pobedili reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa 2:0 golovima Dragana Stoisavljevića u 34. i Daria Grgića u 54. minutu.

 

foto: NFS BiH

Istog dana, u drugoj utakmici ovog tradicionalnog Memorijala, Makedonci su savladali selekciju Sarajeva i Istočnog Sarajeva sa 4:1. Tako su se makedonska reprezentacija i selekcija FS Beograda plasirali u finale. Pre utakmica na popularnom "Koševu" delegacije ekipa učesnica obišle su grob Josipa Katalinskog - Škije i položile vence i cveće.

 

foto: NFS BiH

U subotu 7. aprila odigrana je na sarajevskom stadionu “Otoka”  prvo utakmica za treće mesto u kojoj je reprezentacija Bosne i Hercegovine pobedila selekciju Sarajeva i Istočnog Sarajeva sa 6:2, pa joj je pripalo treće mesto na ovom takmičenju.

Zatim su za pobednički pehar igrali reprezentacija Makedonije (U-15) i selekcija FS Beograda. Makedonski reprezentativci su još jednom pokazali superiornost i ubedljivo su pobedili naše dečake sa čak 6:0, čime su trijumfovali na 7. Škijinom memorijalu.

 

foto: NFS BiH

Selekcija FS Beograda igrala je u sastavu: David Šefik, Aleksa Stanković, Dušan Ikanović, Petar Denić, Dragan Stoisavljević, Nikola Petković, Dario Grgić, Aleksa Paić, Mateja Đorđević, Petar Radić i Lazar Floričelović. Igrali su još: Tomaš Trajković, Lazar Basekić, Luka Hiti, Dimitrije Antić, Ognjen Ajdar i Veljko Pražić. Selektor: Željko Miković.

 

foto: NFS BiH

Po završetku finala održana je ceremonija proglašenja pobednika, a pehare ekipama su uručili generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković i izvršni direktor sektora za sport Adnan Džemidžić, te predsednik FS Kantona Sarajeva Galib Kulovac i generalni sekretar Ermin Čolpa.

 

foto: NFS BiH

 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je reprezentativac Makedonije Alban Taipi .

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!