13.05.2018

Selekcija MNZ Ljubljane pobednik 16. „Trofeja Beograda 2018“

Trijumfom selekcije MNZ Ljubljane završen je 16. „Trofej Beograda 2018“. U finalnoj utakmici dečaci iz glavnog grada Slovenije pobedili su Solun sa 1:0 i tako drugi put pobedili na ovom tradicionalnom, međunarodnom takmičenju mlađih pionira (dečaci rođeni 2004. godine). Duel za pobednički pehar Gradskog sekretarijata za sport i omladinu bio je lepa fudbalska utakmica dve motivisane, borbene i tehnički obučene ekipe. Tokom igre stekao se utisak da su Grci bili bliži vođstvu i trijumfu, ali su igrači iz Soluna, među kojima su se isticali oni iz Akademije čuvenog „PAOK-a“ promašivali u niz izglednih prilika. Nasuprot tome dominirala je i odbrana mladih Slovenaca koja je neutralisala jednog od najboljih igrača na ovom takmičenju Jorgosa Kucjasa i njegovog saigrača Elefteriosa Tasiurasa. Na golu Ljubljančana se istakao Dermastija Nejc koji je sigurno branio, a odbranu je odlično vodio kapiten Srđan Kuzmič.

 

Strpljenje je karakterisalo Ljubljančane koji su iskoristili grešku stopera Soluna Dimitrisa Keramicisa u 65. minutu i preko Nika Zrneca poveli sa 1:0, što su rutinskom igrom do kraja utakmice sačuvali i tako došli do konačnog uspeha.

 

Finalu je prethodila utakmica za treće mesto u kojoj su se sastali prošlogodišnji finalisti i delioci pobede domaćin FS Beograda i FS Kantona Sarajeva. U toj utamici za bronzane medalje naša selekcija bila je vrlo ubedljiva pa je pobedila sa 3:0.

 

Inače, takmičarski dan su otvorile dve utakmice za plasman. U borbi za 7. mesto viđen je lep susret dva debitanta na „Trofeju Beograda“, a Nikšić je rezultatom 3:2 savladao Češko Brno. Istovremeno na terenu broj 1 u SC FSB na Adi Ciganliji Bratislava je sa 5:1 pobedila Budimpeštu, pa su mladi Slovaci peti.

Po završetku finalne utakmice, po tradiciji, usledila je svečana ceremonija dodele pehara, medalja, nagrada i plaketa. Tako je selekciji FS Beograda za osvojeno treće mesto pehar i medalje uručio generalni sekretar MNZ Ljubljana Sandi Kranjec koji je, inače, petnaest puta predvodio delegaciju iz glavnog grada Slovenije na „Trofeju Beograda“.

 

Potpredsednik FS Beograda Goran Spasojević predao je pehar za osvojeno drugo mesto i srebrne medalje selekciji Soluna.

 

Zatim su došli najradosniji trenuci za pobednike ovogodišnjeg takmičenja Ljubljančane. Njima je prvo generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović dodelio zlatne medalje.

 

Neposredno posle toga je potpredsednik Fudbalskog saveza Beograda Željko Popović kapitenu pobedničke selekcije Srđanu Kuzmiču uručio pehar za osvojeno prvo mesto.

 

Proglašeni su i najbolji pojedinci ovog takmičenja koje je obeležila selekcija Ljubljane. Najbolji golman je Ljubljančanin Dermastija Nejc kome je predstavnik Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Novica Todosijević uručio nagradu.

 

Sa pet postignutih pogodaka titulu najboljeg strelca osvojio je Grk Jorgos Kucjas. Isto toliko puta na „Trofeju“ mrežu je pogodio i Beograđanin Marko Lazetić, ali je centarfor Solunaca dao "het trik" upravo našoj selekciji, pa je Novica Todosijević njemu predao nagradu.

  

Za najboljeg igrača ovogodišnjeg „Trofeja Beograda“ proglašen je kapiten Ljubljane Srđan Kuzmič pa je sve to zaokružilo kompletan utisak.

 

Pošto je sudijama finala Dejanu Trifkoviću, Ivanu Krstiću i Nenadu Radojčiću, kao i delegatu Branislavu Gašiću sekretar Organizacije fudbalskih sudija FS Beograda Miroslav Stojanović predao plakete koje će ih podsećati na ovo takmičenje.

 

Na kraju, potpredsednik FS Beograda Željko Popović je, zahvalivši svima na angažovanju i poželevši novi susret sledeće godine, zvanično  proglasio završetak „Trofeja Beograda 2018“.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!