07.11.2018

Uspeh Amaterske reprezentacije FS Beograda u Sloveniji

U tradicionalnoj prijateljskoj međunarodnoj utakmici amaterskih reprezentacija MNZ Ljubljane i FS Beograda koja je odigrana u Kočevju Beograđani su zabeležlii pobedu od 4:2 (4:0). Sve je počelo lepom atmosferom koju su napravili domaćini, a povod je bio između ostalog i u otvaranju novog terena sa veštačkom podlogom na stadionu NK „Kočevje“ koje je usledilo po završetku utakmice između Ljubljančana i Beograđana.

  

Obe ekipe su na teren izašle sa najmlađim fudbalskim nadama slovenačkog gradića koji je ugostio naše i ljubljanske amatere, a zatim su posle zajedničkog snimka aktera ove utakmice intonirane himne Srbije i Slovenije.

  

  

Kada je sudija Dragoslav Perić dao znak za početak igre, izabranici selektora Gorana Serafimovića krenuli su punom snagom na rivala i od prvog minuta pokazali ko će diktirati ritam ove utakmice. Ubrzo je krenula i serija pogodaka naših amatera koja je totalno razoružala domaću ekipu. U 7. minutu Lazar Jerović je načeo mrežu golmana Cvijića – 0:1.

  

Jerović, koji je bio jedan od naših najzapaženijih igrača je u 20. minutu pokazao svoj kvalitet i da je izuzetno golgeterski raspoložen. U stilu Milana Pavkova (gol koji je Zvezdin centarfor dao Liverpulu) iznenadio je drugi put Nikolu Cvijića, a devet minuta posle vođstva Beograđana od 2:0, stiže nova brza i precizna akcija selekcije FSB i posle zavrđnog šuta Luke Lemića semafor je pokazivao da gosti vode sa 3:0.

  

Kanonadu golova u prvom delu igre završava het trikom Lazar Jerović. Igrao se 34. minut i posle vođstva gostiju od 4:0 već je bilo jasno ko pobeđuje. U drugom delu igre, Ljubljančani su se malo konsolidovali, pa su znatno bolje odigrali taj deo utakmice. Da žele nešto da menjaju u svojoj igri pokazali su već u trećem minutu nastavka, kada je dosuđeni jedanaesterac realizovao Jasmin Dindić i smanjio na 1:4.

  

Beograđani rutinski čuvaju ubedljivu rezultatsku prednost i čekaju priliku da postignu još neki pogodak, ali je, posle jednog previda odbrane u 77. minutu Ljubljančanin Haris Hajlezović savladao golmana Koraća i smanjio na 4:2, što je bio i konačni rezultat.

  

Selektor Goran Serafimović i trener Marko Bajić su u ovoj utakmici pružili šansu svim igračima, a FS Beograda je igrao u sastavu: M. Lazarević (Korać), Stupić (Pojužina), Tvrdišić, J. Lazarević, Kukoljac (Todić), Jezdović (Đuričić), Petrović, Pejić, Kočić (Krstić), Jerović (Stojaković) i Lemić. Amaterska reprezentacija FS Beograda se u četvrtak vraća u Beograd, a ispred zgrade GCFK "Stari DIF" u Deligradskoj ulici očekuju se oko 19:00 časova.

Inače, gosti iz Beograda i ovog puta su sjajno dočekani u glavnom gradu Slovenije, a u utorak uveče generalni sekretar FS Beograda Miroslav Stojanović susreo se sa najužim rukovodstvom MNZ Ljubljana i tom prilikom je potvrđeno da će se saradnja dva fudbalska gradska saveza nastaviti, a Ljubljančani će već u martu 2019. godine biti gosti FS Beograda, kada će amaterske reprezentacije ponovo igrati između sebe.

© 2011 FSB, Sva prava zadržana. Web dizajn Solution Studio

SREĆNA NOVA 2013. GODINA!!!!!!!!

 

Svim fudbalskim klubovima i njihovim fudbalerima, trenerima, navijačima, rukovodiocima  i sportskim radnicima, kao i svim sudijama, komesarima, delegatima i našim poslovnim partnerima, sponzorima, saradnicima i prijateljima

Fudbalski savez Beograda želi

SREĆNU NOVU 2013. GODINU!!!!!!