FSB :: Info

AMATERSKA REPREZENTACIJA FS BEOGRADA SAZNALA RIVALE U GRUPNOJ FAZI FINALNOG TURNIRA UEFA REGIONALNOG KUPA

26.03.2023
AMATERSKA REPREZENTACIJA FS BEOGRADA SAZNALA RIVALE U GRUPNOJ FAZI FINALNOG TURNIRA UEFA REGIONALNOG KUPA

Večeras je u Španiji, na stadionu „Riazor“, u poluvremenu utakmice između Deportiva La Korunje i Selte B, održan žreb za grupnu fazu finalnog turnira UEFA Regionalnog kupa koji se održava u Galiciji od 9. do 17. juna. Predstavnik FS Beograda na žrebu bio je generalni sekretar Miloš Mirković.

Voljom žreba amaterski reprezentativci Beograda svrstani su u grupu „B“ u kojoj će nastupati zajedno sa amaterskim reprezentacijama Lisabona (Portugal), Zlina (Češka) i selekcijom Donje Šleske (Poljska).

Grupu „A“ će pored domaćina Galicije (Španija), činiti i amaterske selekcije Bavarije (Nemačka), Kantona Zenica-Doboj (BiH) i amaterska reprezentacije Republike Irske.

Amaterska reprezentacija FS Beograda izborila je plasman na finalni turnir nakon osvajanja dva regionalna kupa, na Zlatiboru i u Splitu, te je tako došla u društvo osam najboljih regiona čitave Evrope.

Selektor amaterske reprezentacije FS Beograda Goran Janković je nakon žreba istakao da će za našu selekciju ključne biti prve dve utakmice koje se u samo dva dana (9. i 11. jun) igraju protiv fizički zahtevnih protivnika iz Češke i Poljske, u kojoj je između ostalog i nastupao kao igrač, za klub GKS Belhatov.

– Svrstani smo u jako zanimljivu i izazovnu grupu. Selekcije koje dolaze iz Poljske i Češke uvek reprezentuju fizički zahtevan fudbal, to znam i iz ličnog iskustva, i u tom segmentu su tradicionalno dominantni, dok će selekcija Lisabona kao jaču stranu imati tehniku, brzinu i mobilnost. To je ono što možemo znati za početak, a u narednom periodu ćemo raditi na tome da bolje upoznamo protivnike putem različitih vidova skautinga, i spremimo se za mečeve kako dolikuje – istakao je Janković za sajt FS Beograda neposredno nakon žreba.

Sportski direktor amaterske reprezentacije FS Beograda Duško Milanović istakao je da je zadovoljan žrebom, kao i da se kompletan stručni štab raduje utakmicama i da će naša reprezentacija predstavljati beogradski region na najbolji mogući način.

Amaterska reprezentacija FS Beograda počela je pripreme za završni turnir UEFA Regionalnog kupa utakmicom protiv amaterske reprezentacije MNZ Ljubljane koja je odigrana u četvrtak na terenu SC FS Beograda na Adi Ciganliji. Naša selekcija bila je bolja rezultatom 2:0, a naredno okupljanje zakazano je za april, a ime protivnika biće uskoro poznato.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH