Fudbalski savez Beograda

O nama

Fudbalski savez Beograda je živ fudbalski organizam koji čini šest teritorijalnih saveza, 72 lige, više od 260 klubova, preko pet stotina ekipa, oko 25.000 registrovanih igrača, više od 650 sudija i 150 instruktora, kao i preko 1.200 trenera od čega preko 500 licenciranih za lige u nadležnosti FSB. Uz to na teritoriji FSB ima više od 350 fudbalskih objekata.

Na trećem spratu Deligradske 27 organizuje se i sprovodi najmasovnije i najkvalitetnije amatersko takmičenje u Srbiji kroz jedanaest seniorskih liga: Srpska liga – grupa „Beograd“, Zonska liga Beograda, Prva beogradska liga (u tri grupe: „A“, „B“ i „C“), Međuopštinska liga (u tri grupe: „A“, „B“ i „C“) i Opštinske lige „Barajevo“. Takođe, takmičarski organi FSB “servisiraju” i Opštinsku ligu Grocke.Tu su Treća futsal liga „Beograd“ i od nedavno Druga seniorska liga za žene – grupa “Beograd”.

Takmičarski sistem u FSB obuhvata i ukupno 45 liga mlađih kategorija u konkurenciji omladinaca, kadeta, pionira, petlića i pretpetlića, uz Razvojnu ligu (U-15) za žene i omladinsku futsal ligu, kao i lige u Opštinskim fudbalskim savezima Obrenovca, Mladenovca, Lazarevca i Sopota. To je brojka od ukupno 72 lige. Organizuje se i takmičenje u Kupu FS Srbije na teritoriji FS Beograda za seniore i seniorke.

Tokom prvenstvene sezone, vikendom, fudbalski Beograd živi punim plućima. U seniorskim ligama odigra se 58 utakmica uz učešće više od 4.500 fudbalera, a u takmičenju mlađih kategorija na teren u oko 250 utakmica izađe više od 4.500 igrača. U svim ovim utakmicama učestvuje još i oko 600 sudija i više od 750 trenera i oko 200 delegata. Retki su evropski, pa i svetski gradovi koji se mogu pohvaliti sličnim fudbalskim vikendima.

Na teritoriji Fudbalskog saveza Beograda pored 12 stadiona broji se i više od 300 travnatih terena, a u poslednje vreme su sve rasprostranjeniji i oni sa veštačkom podlogom na kojima igraju klubovi od saveznog do najnižeg ranga. Počev od sezone 2012/2013 sve je više igrališta čije tribine imaju stadionske stolice, a koje u jednoj od svojih akcija donira Fudbalski savez Beograda, pa gledaoci koji su na licu mesta udobno prate beogradska fudbalska zbivanja.

U prostorijama Fudbalskog saveza Beograda, kao modernom i prijatnom ambijentu u pet savremeno opremljenih kancelarija, radi stručna služba od deset zaposlenih profesionalaca kao jedinstveni servis klubova koji brine o takmičenjima i svemu ostalom neophodnom za funkcionisanje FSB. Inače, u okviru prostorija FSB nalazi se Pres centar, konferencijska sala i magacin za opremu selekcija saveza. Fudbalski savez Beograda ima i svoj sportski centar na Adi Ciganliji gde trojica zaposlenih rade na njegovom održavanju. U ovom Sportskom centru održavaju se edukacije za trenerske UEFA licence, trenerski, sudijski i seminari za službena lica. Na terenima SC FSB na Adi Ciganliji održava se niz prvenstvenih utakmica iz liga FSB kako seniorskih, tako i za mlađe kategorije, organizuje se tradiocionalni međunarodni turnir mlađih pionira „Trofej Beograda“, kao i razne druge fudbalske manifestacije, igra utakmice Amaterska reprezentacija FS Beograda (nosilac bronzane medalje UEFA Regionalnog Kupa osvojene 2011. godine na finalnom turniru u Portugaliji, kao i srebrne medalje na istom Kupu koja je osvojena 2023. na turniru u Španiji). Od 2008. godine FSB ima i svoju web prezentaciju na adresi www.fsb.org.rs koja je postala sastavni deo beogradskog fudbalskog života.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH