FSB :: Info

Amaterska reprezentacija FS Beograda se sprema za Kvalifikacioni turnir FSS za UEFA Regionalni kup

06.06.2024
Amaterska reprezentacija FS Beograda se sprema za Kvalifikacioni turnir FSS za UEFA Regionalni kup

Sledećeg vikenda u Šapcu i Loznici održaće se Kvalifikacioni turnir FSS za UEFA Regionalni kup za sezonu 2024/2025. Osim naše Amaterske reprezentacije učestvuju i odgovarajuće selekcije fudbakskih saveza Vojvodine, regiona Istočne Srbije i Zapadne Srbije koji je domaćin takmičenja. To je novi ciklus takmičenja u kome su beogradski amateri pre godinu dana u španskoj pokrajini Galicija osvojili na finalnom turniru UEFA Regionalnog Kupa srebrnu medalju, što je najveći uspeh beogradskog pa i srpskog amaterskog fudbala.

Naša reprezentacija se od utorka nalazi na završnim pripremama u SC Kovilovo odakle u petak polazi Šabac u kome će se dan kasnije, na stadionu FK Mačva, sastati sa amaterskom reprezentacijom FS regiona Zapadne Srbije. Utakmica se igra od 16 časova. U drugom duelu koji će se igrati u Loznici Istočna Srbija igra sa AR FS Vojvodine. Pobednici subotnjih utakmica igraće u finalu u Loznici na novom stadionu „Lagator“. Ko trijumfuje u finalu predstavljaće FS Srbije u septembru ove godine na međunarodnim kvalifikacijama, a domaćin grupe 3 gde su predstavnici Severne Makedonije, Slovačke, Velsa i Srbije biće naš nacionalni fudbalski savez.

Selektor beogradskih amatera Zdravko Kovačević izabrao je osamnaest igrača koji se pripremaju u Kovilovu. Kovačević i njegovi saradnici Nikola Vukčević i Milorad Uzelac, čija briga su golmani, svakodnevno rade u ovom prelepom kompleksu gde imaju izuzetne uslove. Uz punu podršku rukovodstva FS Beograda na čelu sa predsednikom Markom Zdravkovićem i generalnim sekretarom Milošem Mirkovićem u miru se pripremaju sledeći igrači:

Nikola Borjan (FK Zemun), Nikola Stjepanović (FK Radnički Obrenovac), Viktor Rak (FK Ušće Novi Beograd), Bojan Tatomirov (GSP Polet Dorćol), Aleksandar Pavlović (FK Zvezdara), Ilija Nišavić (FK Zvezdara), Ozren Jovičin (FK PKB), Marko Borović (FK Teleoptik), David Kuzmanović (FK Zvezdara), Nemanja Vuković (FK Jedinstvo Surčin), Boris Janković (FK Radnički Obrenovac), Mihajlo Nikolić (FK Zvezdara), Filip Ristić (FK Ušće Novi Beograd), Miljan Savić (FK Umka), Veljko Pražić (FK Torlak), Aleksandar Zečević (FK Brodarac), Sergej Rupar (FK Rad) i Aleksa Broćeta (FK Jedinstvo Surčin).

Logističku podršku našoj selekciji pružili su fudbalski klubovi „Ole“ i „Palilulac“.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH