FSB :: Info

Amaterska reprezentacija FS Beograda u sredu 27. marta igra sa amaterima iz MNZ Ljubljana

25.03.2024
Amaterska reprezentacija FS Beograda u sredu 27. marta igra sa amaterima iz MNZ Ljubljana

Posle velikog uspeha, osvajanja srebrne medalje na Finalnom turniru Regionalnog Kupa UEFA u Španiji prošlog leta i utakmice sa amaterima Ljubljane u oktobru prošle godine, na sceni je ponovo Amaterska reprezentacija Fudbalskog saveza Beograda. U sredu, 27. marta 2024. godine u 11 časova, u SC FSB na Adi Ciganliji naša Amaterska reprezentacija ugostiće odgovarajuću selekciju MNZ Ljubljane. Biće to tradicionalni duel amatera iz dva saveza koji imaju dugogodišnju uspešnu saradnju. To je prvi duel za ovu godinu, a revanš je kao i obično na jesen u Sloveniji.
Novi selektor Amaterske reprezentacije FS Beograda Zdravko Kovačević debituje na klupi gde je nasledio Sašu Stojadinovića koji je kratko bio u toj ulozi.
Doskorašnji šef stručnog štaba FK Zvezdara odabrao je 18 fudbalera koji će se suprotstaviti gostima iz glavnog grada Slovenije. To su golmani Nikola Borjan (Zemun) i Mihajlo Nikolić (Zvezdara), zatim odbrambeni igrači Viktor Rak (Ušće Novi Beograd), Veljko Pražić (Torlak), Aleksandar Pavlović (Zvezdara), Ognjen Stevanović (Komgrap), Nikola Stjepanović (Radnički Obrenovac) i David Milisavljević (BASK TEK). U srednjem redu biće Ilija Mladenović (Ravna Gora Barajevo), Ilija Nišavić (Zvezdara), Kosta Pantazis i Nemanja Vuković (Jedinstvo), Aleksandar Zečević (Brodarac), Nikola Starčević (Prva iskra), Ozren Jovičin (PKB) i Boris Janković (Radnički Obrenovac). Napadači su Marko Lekić (Teleoptik) i Aleksa Broćeta (Jedinstvo).
Utakmica sa Ljubljanom je prvi test u 2024. godini u kojoj je primarni cilj učešće na FSS kvalifikacijama za novi ciklus takmičenja u UEFA Regionalnom Kupu. Taj turnir na kome osim naše Amaterske reprezentacije učestvuju i amatarske selekcije FS Vojvodine, FS Regiona Istočne Srbije i FS Regiona Zapadne Srbije koji je i domaćin je u junu mesecu (igraće se u Šapcu i Loznici). Pobednik tog takmičenja predstavljaće FS Srbije na međunarodnom kvalifikacionom turniru početkom jeseni ove godine najverovatnije u Velsu gde će osim domaćina učestvovati još predstavnici Severne Makedonije i Slovačke. Finalni turnir UEFA Regionalnog Kupa održaće se krajem proleća 2025. godine.
Ulaz na utakmicu amaterskih reprezentacija FS Beograda i MNZ Ljubljane je besplatan, a FS Beograda poziva ljubitelje fudbala da u što većem broju ispune tribinu stadiona u SC FSB na Adi Ciganliji.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH