FSB :: Info

AMATERSKA REPREZENTACIJA FS BEOGRADA ZAVRŠILA TRODNEVNE PRIPREME U STAROJ PAZOVI I KREĆE PUT ŠPANIJE NA EVROPSKO PRVENSTVO

07.06.2023
AMATERSKA REPREZENTACIJA FS BEOGRADA ZAVRŠILA TRODNEVNE PRIPREME U STAROJ PAZOVI I KREĆE PUT ŠPANIJE NA EVROPSKO PRVENSTVO

Amaterska reprezentacija FS Beograda danas privodi kraju mini pripreme u SC FSS u Staroj Pazovi pred finalni turnir UEFA Regionalnog kupa koji se održava u Španiji od 9. do 17. juna. Izabranici selektora Gorana Jankovića odradili su poslednji trening na terenima kompleksa SC FSS i u popodnevnim časovima očekuje ih let za Porto, odakle će krenuti put Pontevedre, u španskoj pokrajini Galiciji, koja će biti baza selekcije FS Beograda tokom trajanja takmičenja.

Selektor amaterske repezentacije FS Beograda Goran Janković istakao je da je zadovoljan kako su protekle trodnevne pripreme za nastup na evropskom takmičenju amaterskih reprezentacija najboljih regiona Evrope i da se nada dobrom rezultatu u Španiji.

– Kao i pred dva kvalifikaciona turnira, koja su nas dovela do završnice UEFA Regionalnog kupa, FS Beograda nam je obezbedio maksimalne uslove za pripreme i omogućio da ekipa bude na okupu pred izazovno takmičenje, što će nam puno značiti. U poslednja tri dana sam zajedno sa svojim saradnicima probao da na ekipu prenesem što više naših zamisli i da oblikujemo igru na način koji će biti najučinkovitiji u Španiji. Igrači su izašli iz jako duge i naporne sezone i morali smo da prilagodimo tempo rada trenutnoj situaciji i da izvučemo maksimum iz ovih trodnevnih priprema. Nadam se da će se u Španiji sve isplatiti na pravi način – rekao je Janković.

Amaterska reprezentacija FS Beograda će se takmičiti u grupi „B“ zajedno sa selekcijama Zlina (Češka), Donje Šleske (Poljska) i Lisabona (Portugal).  Goran Janković ističe da je imao vremena da sa svojim saradnicima analizira igru protivnika i da su i igrači upoznati sa vrlinama, ali i manama rivala naše selekcije.

– Dobili smo materijal putem kojeg smo se upoznali još više sa ekipama koje se nalaze sa nama u grupi i stvari su sada mnogo jasnije. Ekipe iz Poljske i Češke su fizički snažne ekipe i one će biti pravi izazov, ujedno to će biti i prve dve utakmice koje ćemo odigrati na završnom turniru. Ekipa Lisabona ima svoje kvalitete, ali za sada nam je fokus na prvoj utakmici koju u subotu igramo protiv selekcije Zlina, jer će od nje zavisiti mnoge stvari, a mečeve sa selekcijama Donje Šleske i Lisabona ćemo takođe blagovremeno pripremiti.

Završni turnir UEFA Regionalnog kupa dolazi nakon duge sezone i pravo pitanje jeste kako održati fizički i mentalni fokus igrača da bi se došlo do što boljeg rezultata na takmičenju koje može biti najlepša kruna sezone svima u ekipi.

– Najveći izazov će biti u fizičkom smislu. U jako kratkom periodu igramo tri zahtevne utakmice, ali motiva nikome neće manjkati sigurno. Odlazak na završni turnir jeste kruna dosadašnje karijere, i nama trenerima i igračima. Ekipa je dosta mlada, ali i ambiciozna, željna uspeha i mislim da će svi izvući maksimum iz sebe. Iako je ovo amaterska reprezentacija, momci krajnje profesionalno pristupaju svim obavezama, kao i na prethodna dva kvalifikaciona turnira i nadam se da ćemo i u Španiji radovati kao i na Zlatiboru i u Hrvatskoj – poentirao je selektor Janković.

Jedan od aduta reprezentacije FS Beograda biće Dejan Vukić, fudbaler Zemuna, drugoplasirane ekipe u Srpskoj ligi Beograda u sezoni 2022/23. Iza Vukića ostaje naporna sezona u kojoj je njegovom timu za malo izmakla promocija u Prvu ligu Srbije, ali on napominje da je spreman za evropsko nadmetanje i maksimalno fokusiran.

– Svi u reprezentaciji smo imali približno isti broj utakmica u sezoni, neki u borbi za plasman u viši rang, neki u borbi protiv ispadanja iz lige, ali sada svi imamo ogroman motiv i zajednički cilj do koga želimo da dođemo. Pripreme u Staroj Pazovi smo bazirali na taktičkim treninzima kako bi se što bolje uigrali i stručni štab se trudi da nam što jasnije približi ideju i model igre za naredne mečeve. Atmosfera u ekipi je sjajna, ona je bila faktor koji nas je podizao kada smo padali na kvalifikacionim turnirima i želimo da se nadigravamo, da se dokazujemo i krećemo u Španiju sa ciljem da osvojimo prvenstvo. Ovo je jedinstvena prilika za sve igrače da naprave veliku stvar u svojim karijerama i da obradujemo mnoge ljubitelje fudbala u Srbiji i Beogradu i u ime ekipe mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe – rekao je Vukić za sajt FS Beograda.

Pored selekcije FS Beograda kroz kvalifikacione turnire učešće na završnom turniru UEFA Regionalnog kupa je izborilo još sedam amaterskih reprezentacija koje predstavljaju svoje regione. Naša reprezentacija se voljom žreba našla u grupi „B“ sa selekcijama Lisabona (Portugal), Zlina (Češka) i Donje Šleske (Poljska), dok će grupu „A“ činiti selekcije Galicije (Španija), Bavarske (Nemačka), Kantona Zenica-Doboj (BiH) i amaterska reprezentacija Republike Irske.

Prvi meč grupne faze amatersku reprezentaciju FS Beograda očekuje 9. juna od 17 časova na „A Lomba“ stadionu protiv selekcije Zlina, a na istom stadionu nakon dva dana protivnik našim momcima biće selekcija Donje Šleske. Finalni meč grupne faze selekcija FS Beograda igra 14. juna na „Balta Portanovo“ stadionu protiv selekcije Lisabona.

Selektor Goran Janković put Španije je poveo 20 igrača: Bojović Aleksandar (UFK Studentski grad), Novaković Filip, (FK Jedinstvo Surčin)  Vukić Dejan (FK Zemun), Marinković Ognjen (OFK Beograd), Maksimović Marko (FK Jedinstvo Surčin), Miljković Mladen (FK Brodarac), Rašković Aleksa (FK BASK TEK), Tošković Miljan (FK Torlak), Pavlović Uroš (FK BASK TEK), Šarić Miloš (FK Torlak), Vuković Nemanja (FK Torlak), Kolarević Milan (FK Sinđelić), Avramović Daniel (FK BASK TEK), Filipović Dimitrije (FK Radnički Obrenovac), Krstović Željko (UFK Studentski grad), Bajrami Alen (FK PKB Padinska Skela), Gavrilović Marko (FK BASK TEK), Janković Boris (FK Radnički Obrenovac), Ognjanović Marko (FK PKB Padinska Skela), Gavrilović Dimitrije (UFK Studentski grad).

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH