FSB :: Info

Amaterska reprezentacija FS Beograda u sredu 22. marta 2023. igra utakmicu sa selekcijom MNZ Ljubljane – selektor Janković odredio igrače

20.03.2023
Amaterska reprezentacija FS Beograda u sredu 22. marta 2023. igra utakmicu sa selekcijom MNZ Ljubljane – selektor Janković odredio igrače

Amaterska reprezentacija Fudbalskog saveza Beograda u sredu 22. marta 2023. godine počinje sa odigravanjem test utakmica uoči Finalnog turnira UEFA Regionalnog Kupa koji se od 9. do 17. juna 2023. godine igra u Španiji (pokrajina Galicija). Prvi protivnik finalistima nezvaničnog Prvenstva Evrope za amatere biće odgovarajuća reprezentacija Mesne nogometne zveze Ljubljane u tradicionalnoj prijateljskoj utakmici čiji je domaćin ovoga puta naš savez. Slovenačka selekcija je krajem prošle godine u evropskim kvalifikacijama za UEFA Regionalni Kup nastupala upravo u Galciiji (Španija) gde Beograđani učestvuju u junu.

Utakmica sa Ljubljančanima se igra u sredu 22. marta 2023. godine na stadionu SC FS Beograda na Adi Ciganliji, a početak je u 15:00 časova. Ulaz je besplatan, a Fudbalski savez Beograda poziva sve ljubitelje fudbala iz našeg glavnog grada i njegove okoline da u što većem broju dođu i pozdrave pobednike kvalifikacionog turnira koji je prošlog oktobra održan u Hrvatskoj, kada je izboren plasman u finale UEFA Regionalnog kupa i pruže im podršku u pripremama za novo finale UEFA Regionalnog Kupa. Inače, naša Amaterska reprezentacija je na 7. Finalnom turniru UEFA Regonalnom Kupu koji je održan u Portugaliji 2011. godine osvojila bronzanu medalju.

Selektor Amaterske reprezentacije Fudbalskog saveza Beograda Goran Janković pozvao je 22 igrača koje će proveriti na ovoj utakmici, a to su:

Bojović Aleksandar UFK Studentski grad

Novaković Filip FK Jedinstvo Surčin

Stošić Aleksandar FK Sinđelić

Filipović Dimitrije FK Radnički (Obrenovac)

Marinković Ognjen FK OFK Beograd

Zvizdić Aleksa FK Zvezdara

Rašković Aleksa FK BASK

Miljković Mladen FK Brodarac

Sarić Nikola FK Zvezdara

Krstović Željko UFK Studentski grad

Tošković Miljan FK Torlak

Baković Aleksandar FK Prva iskra

Vuković Nemanja FK Torlak

Pavlović Uroš FK BASK TEK

Vujović Matija FK Ušće Novi Beograd

Bajrami Alen FK PKB (Padinska Skela)

Gavrilović Marko FK BASK TEK

Kolarević Milan FK Sinđelić

Janković Boris FK Radnički (Obrenovac)

Avramović Daniel FK BASK TEK

Gavrilović Dimitrije UFK Studentski grad

Vuković Vuk FK Zvezdara

Svi pozvani igrači dužni su da se jave stručnom štabu AR FS Beograda u sredu 22. marta 2023. godine u SC FS Beograda na Adi Ciganliji u 13:45 časova. Sa sobom je potrebno da ponesu kopačke i kostobrane.

Žreb za dve finalne grupe (po četiri ekipe) za završni turnir u Španiji održaće se u La Korunji na stadionu „Riazor“ u nedelju 26. marta 2023. godine sa početkom u 19:45 časova (u poluvremenu utakmice treće španske divizije „Deportivo“ – „Selta B“). Predstavnik FS Beograda na ovom žrebu biće naš generalni sekretar Miloš Mirković. Pobednici grupa, posle takmičenja po jednostrukom bod sistemu, plasiraće se u finale koje se igra 17. juna 2023, dok će drugoplasirane ekipe iz obe grupe dobiti bronzane medalje.

Tokom aprila i maja meseca AR FS Beograda imaće još nekoliko test utakmica pre nego što selektor Goran Janković odredi 20 putnika za Finalni turnir UEFA Regionalnog Kupa u Španiji.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH