FSB :: Info

BASK TEK OSVAJAČ KUPA FSS NA TERITORIJI FS BEOGRADA ZA SEZONU 2022/23

24.05.2023
BASK TEK OSVAJAČ KUPA FSS NA TERITORIJI FS BEOGRADA ZA SEZONU 2022/23

Ekipa FK BASK TEK osvajač je Kupa FSS na teritoriji FS Beograda za sezonu 2022/2023. Ekipa sa Careve ćuprije je večeras u utakmici odigranoj pred 500 gledalaca na stadionu Voždovca bila bolja od Zemuna rezultatom 2:1, a pobedu i trofej u zanimljivom meču doneo je Nikola Jovanović pogotkom u 89. minutu.

U sjajnom ambijentu voždovačkog krova gledaoci su uživali u utakmici koja je obilovala prilikama i sjajnim potezima, čime je opravdala epitet praznika beogradskog fudbala i pokazala da amaterski fudbal Beograda može da ponudi mnogo uzbuđenja za prave fudbalske sladokusce.

Utakmica između rivala iz Srpske lige Beograd počela je intenzivno od samog početka. Prvi su u 5. minutu pripretili igrači Zemuna, ali je Damjan Knežević sjajno reagovao i sačuvao gol BASK TEK-a, a odmah u narednom napadu njegovi saigrači su bili blizu gola, ali je Jovanović izblokirao pokušaj Danijela Avramovića iz blizine i poslao loptu u korner.

Na sledeće uzbuđenje čekalo se do 17. minuta, i čini se da je od tog momenta utakmica poprimila visok tempo, što je odlikovalo velikim brojem prilika.

Prvo je u 19. minutu golman Zemuna Jevrić uspeo da odbrani sjajan šut Uroša Pavlovića i pošalje loptu u korner, nakon čega su usledila dve odbrane „zicera“. Igrači BASK TEK-a su u samo nekoliko nekoliko sekundi dva puta pokušali da iz blizine matiraju Jevrića koji se istakao fenomenalnim odbranama.

U 25. minutu Jevrić je još jednom pokazao klasu kada je šutirao Marko Gavrilović, a on sjajno refleksno reagovao i odbio loptu, koja je došla do Danijela Avramovića koji je takođe šutirao iz sve snage sa samo nekoliko metara, ali Jevrić je još jednom sačuvao Zemun od sigurnog pogotka.

Zemun je najbolju priliku za postizanje pogotka u prvom delu igre imao u 35. minutu kada je Dejan Vukić sa desne strane sjajno ušao u kazneni prostor BASK TEK-a, imao priliku da matira golmana Kneževića, ali se nesebično odlučio na asistenciju, koju je presekao Miloš Karišik. Nakon toga je i Nikola Ristovski pokušao udarcem iz daljine da ugrozi gol BASK TEK-a, ali je lopta otišla daleko iznad gola.

Prelomni momenat prvog dela igre, i ispostaviće se kompletnog finala, dogodio se u 42. minutu meča. Dejan Šalipur je primio loptu sa desne strane kaznenog prostora Zemuna, imao je prostora da namesti sebi odličnu poziciju za udarac, što je on i iskoristio i poslao loptu topovskim udarcem u gornji desni ugao golmana Jevrića. Jevrić je do ovog momenta u nekoliko navrata sačuvao svoj tim, ali ovoga puta je bio nemoćan.

Drugi deo igre počeo je još jednom prilikom za ekipu sa Careve ćuprije. Luka Đokić je pokušao da šutem ugrozi Jevrića, ali je on odlično reagovao i odbranio.

Sve do 64. minuta na terenu smo gledali igru većinom na sredini terena kada je Luka Svetličić oštrim udarcem sa oko 13 metara zakucao loptu u mrežu BASK TEK-a i poravnao rezultat. Izjednačenje je donelo podizanje tempa igre, i obe ekipe su silovito krenule po pogodak koji bi značio korak bliže osvajanju trofeja Kupa Beograda.

U 75. minutu meča pripretio je BASK TEK kada je Rašković Aleksa pokušao udarcem iz blizine, ali je Jevrić još jednom sjajno reagovao, i sigurno zasluži epitet igrača utakmice zbog svega što je danas pokazao u finalu Kupa Beograda.

Trenutak odluke usledio je u 89. minutu meča kada je Nikola Jovanović postigao pogodak za BASK TEK i time otklonio sve sumnje oko osvajača trofeja.

Na kraju meča predsednik Izvršnog odbora Organizacije fudbalskih sudija Fudbalskog saveza Beograda, prof. Dejan Nedić dodelio je pehare sudijama utakmice i delegatu Aleksandru Simiću, kao uspomenu na učestvovanje u utakmici finala Kupa FSS na teritoriji FS Beograda.

Nakon toga Miloš Mirković, generalni sekretar FS Beograda, uručio je igračima Zemuna medalje i pehar namenjene poraženoj ekipi, onda je usledio momenat koji su svi čekali.

Medalje su bile oko vrata igrača BASK TEK-a, Miloš Mirković je uručio pehar namenjen osvajaču Kupa FSS na teritoriji FS Beograda kapitenu Milošu Karišiku, koji ga je visoko podigao zajedno sa saigračima, i slavlje na voždovačkom krovu je moglo da počne.

Ekipa FK BASK TEK, osvajača Kupa Beograda, naredne sezone učestvovaće u Kupu Fudbalskog saveza Srbije.

 

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH