FSB :: Info

Disciplinski sudija Srpske lige Beograd doneo odluku u vezi prijateljske utakmice Jedinstvo – Prva Iskra

24.01.2024
Disciplinski sudija Srpske lige Beograd doneo odluku u vezi prijateljske utakmice Jedinstvo – Prva Iskra

Disciplinski sudija Srpske lige Beograd, Aleksandar Prekodravac, postupajući po prijavi oficira za integritet FS Beograda, Dragana Krstića, kojoj je prethodila informacija iz UEFA organa, doneo je odluke u vezi prijateljske utakmice Jedinstvo – Prva Iskra, odigrane dana 04.09.2023. godine na Ubu.

Kažnjava se fudbalski klub Prva Iskra iz Bariča, seniorski tim, kazonom oduzimanja 12 (dvanaest) bodova (bodova osvojenih do izricanja ove kazne u takmičarskoj sezoni 2023/2024 Srpske lige Beograd) i novčanom kaznom u iznosu od 1.200.000,00 dinara.

Odluku u celosti, kao i obrazloženje iste možete videti ovde.

Kažnjava se Vladimir Simić, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Lazar Adamović, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Zoran Topalović, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Andrija Knežević, igrač – vratar FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Odluke u celosti, kao i obrazloženje iste možete videti ovde.

Disciplinski sudija smatra da svrha kazne predstavlja jasno upozorenje ostalim klubovima u Srpskoj ligi Beograd da ne pokušavaju ubuduće da čine iste ili slične disciplinske prekršaje jer je za iste predviđenja nulta tolerancija. Istovremeno, izrečena kazna treba da pomogne pravilnom radu i sportskom pristupu ostalih fudbalskih klubova, igrača i fudbalskih radnika, kako u Srpskoj ligi Beograd tako i u ostalim ligama koje organizuje Fudbalski savez Beograda.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH