FSB :: Info

FUDBALSKI VETERANI BEOGRADA OPET U TAKMIČENJIMA POD OKRILJEM FUDBALSKOG SAVEZA BEOGRADA

15.08.2023
FUDBALSKI VETERANI BEOGRADA OPET U TAKMIČENJIMA POD OKRILJEM FUDBALSKOG SAVEZA BEOGRADA

Danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Beograda potpisan sporazum između FSB i Udruženja veterana fudbalskih klubova Beograda. Sporazumom se definisala i privela kraju akcija povratka takmičenja fudbalskih vetarana pod okrilje FS Beograda nakon 10 godina. Sporazum su potpisali Miloš Mirković, generani sekretar FSB i Dragan Tanić, predsednik Udruženja veterana fudbalskih klubova Beograda.

U takmičarskoj sezoni 2023/2024 u četiri ranga takmičenja obrazovaće se šest liga koje će delovati pod Fudbalskim savezom Beograda.

Miloš Mirković je nakon potpisivanja sporazuma istakao zadovoljstvo što će beogradski fudbal i FSB opet zvanično obuhvatati sve starosne grupe.

– Zadovoljni smo što smo vratili fudbalske veterane pod okrilje FSB i što ćemo proširiti svoje delovanje i na igrače starije starosne dobi koji se bave fudbalom i dalje sa nesmanjenom željom. Imamo odličnu saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije i sektorom za bazični fudbal, koji obuhvata, kako najmlađe, tako i one najstarije koji se bave fudbalom. Želimo da kao regionalni savez ovu saradnju još više produbimo, da podignemo takmičenje veterana na viši nivo, obezbedimo bolje uslove i da pomognemo klubovima u kreiranju projekata  koji bi bili podržani kroz UEFA fondove kako bi lakše funkcionisali u narednim sezonama – istakao je Mirković.

Predsednik UVFKB, Dragan Tanić, pohvalio je napore FSB u želji da se veteranima obezbede bolji uslovi za takmičenje i istakao da će od ove sezone lige biti organizvane na mnogo višem nivou.

– Naše udruženje osnovano je 1970. godine na predlog Stručnog saveta Fudbalskog saveza Beograda i logično je da naše delovanje bude pod okriljem saveza i zato smo zadovoljni što se nakon 10 godina vraćamo tamo odakle je sve počelo. Ove sezone dići ćemo takmičenje na viši nivo. Preko 70 klubova se takmiči u šest liga, i ovom saradnjom sigurno ćemo podići kvalitet suđenja i organizacije same lige na viši nivo – istakao je Tanić.

 

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH