FSB :: Info

GAVRILOVIĆ PRED LISABON: MAKSIMALAN FOKUS, OVO JE ŠANSA NAŠE GENERACIJE

13.06.2023
GAVRILOVIĆ PRED LISABON: MAKSIMALAN FOKUS, OVO JE ŠANSA NAŠE GENERACIJE

Amaterska reprezentacija FS Beograda sutra igra poslednju utakmicu grupne faze UEFA Regionalnog kupa u Španiji. Rival našoj ekipi od 19 časova na „Baltar Portanovo“ stadionu biće selekcija Lisabona.

Beograd u utakmicu ulazi sa 4 boda na svom kontu kao trenutno prvoplasirana ekipa u grupi „B“. Selekcija Zlina je na drugom mestu sa istim brojem bodova, i istom gol razlikom, dok je sutrašnji protivnik naše ekipe, Lisabon, na trećoj poziciji sa osvojena 3 boda. Poslednje mesto u grupi drži aktuelni osvajač UEFA Regionalnog kupa, poljski predstavnik iz regiona Donje Šleske, bez osvojenih bodova i bez šanse za osvajanje nekog od tri odličja, dok su ostala tri tima u igri za osvajanje prvog mesta i plasman u finale.

Na oprez i maksimalan fokus pred utakmicu sa Lisabonom poziva Marko Gavrilović, adut selektora Jankovića kroz kvalifikacione turnire, i sada na završnom takmičenju u Španiji.

– Pokazalo se da je naša grupa zaista jaka, što pokazuje i podatak da su tri tima u igri za plasman u finale. Zamka ovakvih situacija je pravljenje kalkulacija i predviđanje ishoda, a u tu zamku ne smemo da upadnemo. Jedino što smemo sebi da dozvolimo jeste da krenemo na pobedu protiv selekcije Lisabona, jer ćemo u tom slučaju biti najbliži finalu i osvajanju odličja. Prve dve utakmice igrali smo sa reprezentacijama iz Češke i Poljske, koje igraju fizički zahtevan fudbal, sa mnogo duela, mnogo fizičkog kontakta, ali smo i u tim mečevima uspeli da igramo našu igru i ostvarimo povoljne rezultate. Lisabon je sigurno predstavnik drugačije škole fudbala i ostaje nam da se uz dobru analizu sa stručnim štabom pripremimo kako dolikuje meču ogromne važnosti i pružimo sve od sebe. Svesni smo da je ovo šansa naše generacije, da se ovakve prilike na pružaju mnogo puta u životu. Nadam se da ćemo imati veliku podršku iz Srbije, i da ćemo nakon Novaka Đokovića i Nikole Jokića i mi obradovati sve u našoj zemlji – zaključio je Gavrilović.

Atmosfera i veliko zajedništvo je ono što je krasilo naš tim kroz dva kvalifikaciona turnira na kojem su ostvarene pobede i plasman na UEFA Regionalni kup, a atmosferu u našoj delegaciji dodatno je podigla i proslava rođendana generalnog sekretara FS Beograda, kome je ekipa priredila iznenađenje u toku doručka i čestitala 47. rođendan.

Najveći uspeh na UEFA Regionalnom kupu, evropskom prvenstvu pod okriljem UEFA za amaterske reprezentacije regiona, selekcija Beograda je napravila 2011. godine kada je osvojeno bronzano odličje. Nakon toga na pet završnih turnira Srbija nije imala predstavnika. Nakon meča između Lisabona i Beograda koji se igra u sredu od 19 časova znaćemo da li će selekcija Beograda nadmašiti generaciju iz Portugala 2011. godine i doneti u Srbiju još sjajnije odličje.

 

 

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH