FSB :: Info

I FUDBALSKI SAVEZ BEOGRADA IMA PREDSTAVNIKA U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA: FK MILJAKOVAC IGRAO MEČ U KOPENHAGENU

10.05.2023
I FUDBALSKI SAVEZ BEOGRADA IMA PREDSTAVNIKA U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA: FK MILJAKOVAC IGRAO MEČ U KOPENHAGENU

Fudbalski klub Miljakovac, učesnik Međuopštinske lige, poslednjeg ranga takmičenja u sistemu Fudbalskog saveza Beograda, danas je igrao utakmicu 3. kola grupne faze evropskog takmičenja „Feniks trofej“. Naš klub se nalazi u grupi „C“ zajedno sa Brerom iz Milana i Skjoldom iz Kopenhagena.

Ovo takmičenje okuplja amaterske klubove koji se izdvajaju svojim društveno odgovornim aktivnostima, organizacijom i marketingom, a poziv da budu deo odabranog društva klubova iz 9 zemalja dobili su i predstavnici Miljakovca.

Miljakovčani su danas u Kopenhagenu igrali protiv domaćeg Skjolda. U meču odigranom na Orsterbro stadionu beogradski klub je poražen rezultatom 5:0. Ovim porazom naš klub je izgubio šansu da se nađe na turniru najbolje četiri ekipe koji se u junu igra na stadionu San Siro u Milanu.

Prethodno je Miljakovac na stadionu Voždovca ugostio ekipu Brere iz Milana i Skjolda iz Kopenhegana, i pretrpeo poraze u oba meča. Uz današnji poraz, naš predstavnik se oprostio od ambicija o plasmanu na završni turnir i osvajanju takmičenja.

Fudbalerima Miljakovca ovo je bilo prvo učešće u ovom evropskom amaterskom takmičenju, i svojim radom i odnosom prema obavezama takmičenju dostojno su reprezentovali svoj klub, Fudbalski savez Beograda i svoju zemlju.

Miljakovcu preostaje još jedna utakmica u okviru grupne faze „Feniks trofeja“ protiv Brere iz Milana. Meč je zakazan za 17. maj sa početkom u 21 čas. I ova utakmica će nesumljivo biti ogromno iskustvo za igrače Miljakovca obzirom na to da se igra na stadionu „Arena Ćivika“ u Milanu, monumentalnom sportskom zdanju koje je izgrađeno početkom 19. veka.

Protekla sezona bila je prva u istoriji „Feniks trofeja“ i okupila je 8 klubova iz 7 zemalja, a prvi trofej osvojila je planetarno popularna amaterska ekipa Junajted iz Mančestera (United of Manchester), klub osnovan od strane navijača Mančester Junajteda 2005. godine, koji prate milioni ljudi i koji i ove godine dominira u ovom takmičenju u okviru grupe “A” u kojoj se takmiči.

FK Miljakovac je svojom izvrsnom organizacijom, kao i radom i angažmanom na stvaranju boljeg fudbalskog okruženja i marketingom zavredio pažnju čelnika i osnivača ovog takmičenja i dobio poziv da bude deo elite amaterskih klubova iz Evrope, što je još jedno veliko priznanje za beogradski i srpski fudbal.

 

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH