FSB :: Info

INTERVJU SA SELEKTOROM GORANOM JANKOVIĆEM PRED MEČ SA AMATERSKOM SELEKCIJOM MNZ LJUBLJANE

21.03.2023
INTERVJU SA SELEKTOROM GORANOM JANKOVIĆEM PRED MEČ SA AMATERSKOM SELEKCIJOM MNZ LJUBLJANE

Amaterska reprezentacija Fudbalskog saveza Beograda sutra počinje sa odigravanjem test utakmica uoči finalnog turnira UEFA Regionalnog Kupa koji se od 9. do 17. juna održava u Španiji (pokrajina Galicija). Prvi protivnik finalistima nezvaničnog Prvenstva Evrope za amatere biće amaterska reprezentacija Mesne nogometne zveze Ljubljane u tradicionalnoj prijateljskoj utakmici, čiji je domaćin ovoga puta naš savez.

Utakmica sa gostima iz Ljubljane odigraće se u sredu sa početkom od 15 časova, na terenu Sportskog centra Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji.

Selektor amaterske reprezentacije FS Beograda Goran Janković istakao je pred meč da je zadovoljan odnosom svojih igrača prema svim obavezama u selekciji, i da će naredne kontrolne mečeve iskoristiti da na delu vidi i nove igrače pred finalni turnir UEFA Regionalnog kupa koji se održava u junu u Španiji.

– Počinjemo na vreme sa okupljanjima pred finalni turnir koji nas očekuje u Galiciji, i želja jeste da okupimo momke koji su izneli teret kvalifikacionih turnira na Zlatiboru i u Hrvatskoj, uz još nekoliko novih igrača koje želimo da vidimo na delu, i tako osvežimo ekipu. Sutrašnji duel će pokazati gde smo trenutno i koje su to stvari na kojima treba raditi do puta na finalni turnir. Trenutno radim sa zaista sjajnom grupom igrača, i atmosfera u svlačionici je velikim delom doprinela da ostvarimo odlične rezultate na dva kvalifikaciona turnira i dođemo nakon 12 godina do same završnice UEFA Regionalnog kupa – istakao je selektor Janković, koji napominje da ekipa ima ogroman motiv da ponovi ili nadmaši rezultat koji je amaterska reprezentacija FS Beograda postigla u Portugalu 2011. godine kada je osvojena bronzana medalja.

– Odnos i zalaganje svih igrača su zaista na vrlo visokom nivou, i svim obavezama se pristupa profesionalno, iako je u pitanju amaterska reprezentacija, i uz odličan odnos unutar ekipe i već pomenutu atmosferu, i to je faktor koji je umnogome doprineo odličnim rezultatima. Svesni smo da zavisimo od žreba koji će uskoro biti održan u Španiji, kada ćemo saznati protivnike u grupnoj fazi finalnog turnira. Želja jeste da ponovimo uspeh ostvaren 2011. godine, ali i da ga nadmašimo. Svi jedva čekamo nadmetanje i želimo da predstavljamo svoj savez, svoj grad i svoju zemlju na najbolji mogući način – konstatuje Janković.

Selektor amaterske reprezentacije FS Beograda osvrnuo se i na kvalitet fudbala u amaterskim ligama Beograda, iz koje selektira igrače, i istakao da je pomak u kvalitetu vidljiv.

– Srpska liga – grupa „Beograd“ je izuzetno kvalitetna, i mogu slobodno da kažem da je ova polusezona bolja u odnosu na prethodnu i to je pokazatelj kako se danas brzo napreduje. U Zonskoj ligi takođe postoji kvalitet i igrači koji mogu da nam pomognu u ostvarivanju naših ciljeva, i u narednom periodu ćemo aktivno pratiti sve – zaključio je Goran Janković u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Beograda.

Selektor Goran Janković pozvao je 22 igrača koje će proveriti na sutrašnjoj utakmici, a to su:

Bojović Aleksandar – UFK Studentski grad

Novaković Filip – FK Jedinstvo Surčin

Stošić Aleksandar – FK Sinđelić

Filipović Dimitrije – FK Radnički (Obrenovac)

Marinković Ognjen – FK OFK Beograd

Zvizdić Aleksa – FK Zvezdara

Rašković Aleksa – FK BASK

Miljković Mladen – FK Brodarac

Sarić Nikola – FK Zvezdara

Krstović Željko – UFK Studentski grad

Tošković Miljan – FK Torlak

Baković Aleksandar – FK Prva iskra

Vuković Nemanja – FK Torlak

Pavlović Uroš – FK BASK TEK

Vujović Matija – FK Ušće Novi Beograd

Bajrami Alen – FK PKB (Padinska Skela)

Gavrilović Marko – FK BASK TEK

Kolarević Milan – FK Sinđelić

Janković Boris – FK Radnički (Obrenovac)

Avramović Daniel – FK BASK TEK

Gavrilović Dimitrije – UFK Studentski grad

Vuković Vuk – FK Zvezdara

 

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH