FSB :: Info

KONFERENCIJOM ZA MEDIJE U PROSTORIJAMA FSB NAJAVLJENO ODRŽAVANJE JUBILARNOG 20. MEĐUNARODNOG FUDBALSKOG TROFEJA BEOGRADA

03.05.2023
KONFERENCIJOM ZA MEDIJE U PROSTORIJAMA FSB NAJAVLJENO ODRŽAVANJE JUBILARNOG 20. MEĐUNARODNOG FUDBALSKOG TROFEJA BEOGRADA

Međunarodni fudbalski turnir „Trofej Beograda“ se od 5. do 7. maja održava jubilarni 20. put i ove godine će okupiti šest selekcija mlađih pionira, igrača rođenih 2009. godine. Pored selekcije FS Beograda, na turniru učestvuju i selekcije Ljubljane (Slovenija), Brna (Češka), Bratislave (Slovačka), Sarajeva (Bosna i Hercegovina) i Sofije (Bugarska). Svi mečevi biće odigrani na terenima SC FS Beograda na Adi Ciganliji.

Konferencijom za medije koja je danas održana u prostorijama Fudbalskog saveza Beograda najavljeno je održavanje ovogodišnjeg izdanja fudbalskog „Trofeja Beograda“ i održan je žreb ekipa po grupama.

Tako su se voljom žreba u grupi „A“ našle selekcije Beograda, Brna i Sofije, dok će se u okviru grupe „B“ nadmetati ekipe Ljubljane, Bratislave i Sarajeva.

Generalni sekretar FS Beograda Miloš Mirković otvorio je konferenciju za medije izjavom saučešća porodicama stradalih u nezapamćenoj tragediji koja se neposredno pred konferenciju dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i istakao da je danas teško govoriti o fudbalu.

– Najavljujemo jubilarni 20. „Trofej Beograda“ i zbog toga ćemo u saradnji sa Gradom Beogradom – Sekretarijatom za sport i omladinu ovogodišnje izdanje organizovati na najvećem mogućem nivou, i postaviti standarde za naredna izdanja turnira. Obzirom na to da ovaj turnir okuplja mlade igrače, koji se tek formiraju kao igrači i kao ljudi imamo veliku obavezu da učinimo sve da im ovo iskustvo bude nezaboravno i da prestavimo naš Beograd i naš fudbal na najbolji mogući način. Na Trofeju Beograda stasavale su današnje veličine evropskog fudbala kao što su Jan Oblak, Luka Jović, Matija Nastasić, Stevan Jovetić, a u dva navrata selekciju Bukurešta dovodio je Miodrag Belodedić kao selektor. Zbog toga želim dobrodošlicu svim dragim prijateljima iz Sarajeva, Ljubljane, Brna, Bratislave i Sofije i želim im da iz Beograda ponesu najbolje utiske i uspomene – istakao je Mirković prilikom svog obraćanja.

Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić takođe je svoje izlaganje započeo izjavom saučešća porodicama stradalih u tragediji koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

– Želeo bih da istaknem da Sekretarijat za sport i omladinu u Fudbalskom savezu Beograda ima pouzdanog partnera i drago mi je što ćemo i ove godine zajedno organizovati ovaj prestižni fudbalski turnir koji okuplja mlade fudbalere. Poželeo bih gospodinu Mirkoviću i svima u FS Beograda puno sreće u organizovanju turnira i želim da napomenem da i u godinama koje su pred nama želimo da podržimo sve aktivnosti Fudbalskog saveza Beograda – istakao je Penić.

Selektor U-14 selekcije FS Beograda koja će nastupati na 20. „Trofeju Beograda“ Dragoslav Milenković istakao je da je „Trofej Beograda“ izuzetno značaj turnir i da selekcija Beograda ima najviše ambicije da osvoji pehar i ove godine.

– Radujemo se susretima sa ekipama iz okruženja i želimo da prikažemo raskoš talenta naše selekcija na svim utakmicama. Uskoro nas očekuje okupljanje i u svaki meč ćemo ući maksimalno motivisani i spremni.

Kapiten selekcije U-14 FS Beograda Vojin Marinković kratko je istakao da je celoj ekipi želja da osvoji pehar „Trofeja Beograda“ i da su svi mladi igrači svesni važnosti ovog turnira koji ima dugu tradiciju i na kojem su već nastupali igrači koji su danas nosioci igre u velikim evropskim klubovima.

RASPORED MEČEVA:

Subota, 6. maj:

09.00  Beograd – Sofija

09.00  Ljubljana – Sarajevo

11.00  Svečano otvaranje

11.30  Brno – Beograd

11.30  Bratislava – Ljubljana

13.30  Brno – Sofija

13.30  Bratislava – Sarajevo

 

Nedelja, 7. maj:

09.30  Utakmica za 5. mesto

09.30  Utakmica za treće mesto

11.30  Finale

13.30  Podela nagrada i svečano zatvaranje

 

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH