FSB :: Info

KONFERENCIJOM ZA MEDIJE U PROSTORIJAMA FUDBALSKOG SAVEZA BEOGRADA NAJAVLJEN 10. MEĐUNARODNI MEMORIJALNI TURNIR „MILJAN MILJANIĆ“

09.05.2024

U pres centru FSB održana je konferencija za medije povodom jubilarnog desetog po redu Međunarodnog memorijalnog turnira “Miljan Miljanić 2024”. Turnir se održava od 13 – 16. maja 2024. godine u SC FS Srbije u Staroj Pazovi, a osim U-16 reprezentacije Srbije, učesnici su još odgovarajuće selekcije Crne Gore, Severne Makedonije i Bugarske. Sve utakmice igraju se u SC FS Srbije u Staroj Pazovi, a u utorak 14. maja 2024. godine Miljanov Memorijal otvoriće reprezentacije Crne Gore i Bugarske u 15:00 časova na terenu broj 4. Od 17.00 časova na terenu broj 1 sastaće se Srbija i Severna Makedonija.

U sredu 15. maja je slobodan dan, a delegacije zemalja učesnika, FS Srbije i FS Beograda će u prisustvu članova porodice Miljana Miljanića i njegovih nekadašnjih fudbalera položiti cveće na njegov grob koji se nalazi u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Takmičenje se završava u četvrtak 16. maja kada se igra prvo utakmica za treće mesto između poraženih prvog dana (14:00 časova na terenu broj 4), a zatim i finale na terenu 1 koje će početi u 16:30 časova. Po završetku finala održaće se i ceremonija dodele pehara i priznanja.

Predstavnicima medija danas su se obratili generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda, Miloš Mirković kao i koordinator instruktorske službe U-16 selekcije Srbije, Bojan Neziri.

Svi učesnici ovogodišnjeg Memorijala biće smešteni u SC FS Srbije u Staroj Pazovi gde će imati optimalne uslove za boravak, treninge i odigravanje svih utakmica.

Našu selekciju na ovom turniru činiće: golmani Bojan Bogdanović (Vojvodina) i Matija Zarković (Mladost Lučani). Odbrambeni igrači: Milan Ćopić (Grafičar), Nikola Jokić (Partizan), Danilo Pejić (Real Niš), Ahmed Škrijelj (Partizan), Stefan Petrović (Partizan), Leon Ivanović (Crvena zvezda), Vojin Marinković (Partizan) i Lazar Nikolić (Crvena zvezda). Igrači sredine terena: Pavle Štulić (Grafičar), Filip Matijašević (Čukarički), Dušan Jovanović (Vojvodina), Jovan Ostojić (Vojvodina) i Jagoš Đurković (Mladost Lučani). Napadači: Aleksa Petrović (Grafičar), Damjan Đokanović (Vojvodina), Mateo Maravić (Čukarički), Dimitrije Šarić (Crvena zvezda) i Vasilije Subotić (Crvena zvezda).

Konferenciju u celosti možete pogledati ovde.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02