FSB :: Info

OBAVEŠTENJE ZA KLUBOVE POVODOM PROGLAŠENJA TRODNEVNE ŽALOSTI NA TERITORIJI REPUBLIKE SRBIJE

03.05.2023
OBAVEŠTENJE ZA KLUBOVE POVODOM PROGLAŠENJA TRODNEVNE ŽALOSTI NA TERITORIJI REPUBLIKE SRBIJE

Povodom jutrošnje nezapamćene tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“ Vlada Republike Srbije donela je odluku o trodnevnoj žalosti na teritoriji cele Srbije počevši od petka, 5. maja, zaključno sa nedeljom, 7. majem.

Obzirom na to da su tokom vikenda na programu fudbalske utakmice koje se igraju u ligama pod ingerencijom Fudbalskog saveza Beograda, ovim putem obaveštavamo klubove da će biti u obavezi da u potpunosti poštuju „Zakon o obeležavanju dana žalosti na teritoriji Republike Srbije“, sa posebnim osvrtom na član 9. i član 10. koji glase:

Član 9

Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova, a ako je reč o sportskim susretima međunarodnog značaja onda i spuštanjem zastava međunarodnih sportskih organizacija na pola jarbola ili na pola koplja.

U slučaju iz stava 1. ovog člana, pre početka sportske manifestacije, sudija zviždukom pištaljke označava početak i završetak odavanja pošte minutom ćutanja, i prikladnih poruka kojima se odaje pošta nastradalim u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.

Igrači, rezervni igrači, treneri, sudije i svi ostali učesnici sportske manifestacije, kao i prisutni gledaoci (osim nepokretnih invalida), dužni su da pri odavanju pošte minutom ćutanja ustanu i da dostojanstveno obeleže odavanje pošte nastradalima u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.

Član 10

Za vreme dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH