FSB :: Info

ODRŽAN TROGODIŠNJI POMEN LEGENDARNOM ILIJI PETKOVIĆU

27.06.2023
ODRŽAN TROGODIŠNJI POMEN LEGENDARNOM ILIJI PETKOVIĆU

Danas je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu održan trogodišnji pomen legendarnom igraču, treneru i funkcioneru Iliji Petkoviću.

Članovi rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Beograda su uz prisustvo članova porodice Petković položili cveće na grob legendarnog Petka.

Ispred Fudbalskog saveza Beograda venac su položili predsednik Marko Zdravković i generalni sekretar Miloš Mirković.

Predsednik FS Beograda Marko Zdravković istakao je da je Ilija Petković pored fudbalskih kvaliteta bio i jedinstven u pogledu ljudskih vrlina koje su ga krasile.

– Zaveštanje Ilije Petkovića je veliko, preveliko da bi stalo u nekoliko rečenica. Bio je čovek koji je umeo da miri, zbližava i utiče na ljude na sebi svojstven način, jer su mu verovali. Posedovao je vrline koje su danas nažalost sve ređe i ređe. Živeo je i disao za fudbal. Upisao je sebe zlatnim slovima u istoriju fudbala Srbije i Jugoslavije i ostavio neizbrisiv trag – rekao je predsednik FS Beograda Marko Zdravković.

Igračku karijeru Ilija Petković je izgradio u svom voljenom OFK Beogradu, a nastupao je i za francuski Troa. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 43 puta i postigao šest golova. Osvajač je srebrne medalje na EP u Italiji 1968. godine i učesnik SP u Nemačkoj 1974. godine.

Trenersku karijeru započeo je u OFK Beogradu. Vodio je još švajcarski Servet, sa kojim je osvojio titulu prvaka, grčki Aris, japansku Avispu, kineske Šangaj Šenua i Sečuan, korejski Inčon i Gongnam, katarski Al Ahli, a reprezentaciju Srbije i Crne Gore odveo je na SP u Nemačkoj 2006. godine.

Od februara 2019. godine bio je na funkciji predsednika Fudbalskog saveza Beograda.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH