FSB :: Info

ODRŽANA 7. SEDNICA IO FS BEOGRADA

27.06.2023
ODRŽANA 7. SEDNICA IO FS BEOGRADA

U ponedeljak, 26. juna, u prostorijama FS Beograda održana je 7. sednica Izvršnog odbora.

Usvojena je odluka o razrešenju Branka Babića sa mesta člana IO FSB ispred Organizacije fudbalskih trenera FS Beograda, dok je kao novi član imenovan Mile Tomić, aktuelni predsednik OFT FSB. Takođe je usvojena odluka o razrešenju Branka Babića sa liste delegata FSB u skupštini FSS, uz imenovanje Mileta Tomića kao novog delegata.

Usvojen je izveštaj generalnog sekretara FS Beograda Miloša Mirkovića, u svojstvu šefa delegacije amaterske reprezentacije FS Beograda na UEFA Regionalnom kupu u Španiji, gde je ostvaren istorijski rezultat i osvajanje 2. mesta i srebrne medalje. Svi članovi IO ovom prilikom čestitali su na ostvarenju najvećeg uspeha amaterskog reprezentatovnog fudbala Srbije. Uz izveštaj sa takmičenja, usvojena i odluka o nagradama za igrače i članove stručnog štaba koji su ostvarili istorijski uspeh.

Kako bi se klubovima olakšalo funkcionisanje, i podigao kvalitet takmičenja, IO je doneo odluku i o konkretnoj pomoći usmerenoj ka klubovima. Klubovi koji se takmiče u Srpskoj ligi Beograd za narednu sezonu biće opremljeni semaforima za izmene igrača, a njihovi stadioni semaforima za rezultate. Klubovi Zonske lige Beograd će takođe na svojim stadionima imati nove semafore za pokazivanje rezultata pre početka sezone. Svi klubovi koji se takmiče u ligama pod ingerencijom FS Beograda zadužiće nove mreže za golove.

Usvojeni su izveštaji takmičarskih organa i usvojene konačne tabele u ligama za takmičarsku sezonu 2022/2023.

Usvojeni su izveštaji o aktivnostima mlađih selekcija FS Beograda na turnirima “Pera Jocić” u Novom Sadu, “Trofej Beograda” u Beogradu i “Josip Katalinski Škija” u Sarajevu, kao i izveštaji o aktivnostima mlađih ženskih selekcija FS Beograda sa U-15 i U-13 regionalnih turnira održanih u SC FSS u Staroj Pazovi, uz izveštaj sa prijateljske utakmice U-13 ženske selekcije protiv odgovarajuće selekcije FS Vojvodine.

Usvojen je izveštaj o realizaciji trenerske UEFA “B” i “C” diplome održane u SC FSB na Adi Ciganliji.

Doneta je odluka o usvajanju predloga sastava seniorskih liga i prvih i drugih liga mlađih kategorija za takmičarsku sezonu 2023/2024 u organizaciji FS Beograda.

Uz odluku o suspenziji klubova koji nisu izmirili obaveze prema Fudbalskom savezu Beograda, usvojena i odluka o minimalnom broju klubova u ligama u organizaciji FS Beograda za takmičarsku sezonu 2023/2024.

Izvršni odbor verifikovao je prijem sedam novih klubova u članstvo FSB i to: SU AF “Deportivo”, SU “Šiljakovac 1977”, DSM Auxilium “Partizan”, FK “Minel 1956”, SFU “Blokovi 11070”, KMF “Konjarnik” i SFU “Rožanci”.

Usvojeni su Poslovnik o radu Komisije za rešavanje sporova FS Beograda i Pravilnik o standardizaciji stadiona i igrališta FS Beograda.

Usvojene su Preporuke za delegate koje se odnose na pripremu za utakmice na teritoriji FS Beograda kao i uputstva za rad delegata na utakmicama u organizaciji FSB.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH