FSB :: Info

Potpisan sporazum sa kineskim kompanijama Beijing Cernet Education i Cero Sport

26.01.2024
Potpisan sporazum sa kineskim kompanijama Beijing Cernet Education i Cero Sport

Predsednik Fudbalskog saveza Beograda, Marko Zdravković, potpisao je ugovor o zajedničkoj saradnji sa kineskim kompanijama “Beijing Cernet Education Co., LTD.” i “Cero Sport (Zhuhai Hengqin) Co., LTD.”.

Kompanija “Beijing Cernet Education Co., LTD.” predstavlja zajednički poduhvat Međunarodnog Univerziteta saveza za Inovacije (IUIA) i “Cernet Education” koji predstavlja podružnicu Ministarstva obrazovanja Kine.

“Cero Sport (Zhuhai Hengqin) Co., LTD.” je fudbalska edukativna kompanija osnovana od strane IUIA.

Prijateljski pregovori su vođeni u duhu obostranih benefita na principu zajedničkih projekata i razmeni iskustva. Dogovorena je saradnja na angažovanju srpskih trenera u kineskim fudbalskim kampovima u cilju unapređenja treninga kineskih omladinskih selekcija. Dve strane će zajednički organizovati kinesko-srpski međunarodni omladinski (U10-15) fudbalski kamp. Takođe, u planu je organizacija međunarodnih turnira, na kojem bi učestvovali timovi iz Srbije, ali i timovi kineskih regija.

Ovaj sporazum je još jedan korak napred u odnosima dve države, a obe strane će iskorisiti svoje resurse i iskustva u cilju dodatnih unapređenja bilateralnih odnosa Srbije i Kine.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH